Universitatea din California de Sud va plăti peste $1 mld. în cazul ginecologului care a hărțuit sexual sute de femei. Sumă istorică

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Universitatea din California de Sud (USC) a acceptat să plătească peste un miliard de dolari pacienților unui fost ginecolog din campusul instituției care a fost acuzat de hărțuire sexuală.

Conform BBC, niciodată nu s-a mai plătit o sumă atât de mare ca despăgubiri în cazul abuzurilor sexuale în istoria învățământului superior. George Tyndall, în vârstă de 74 de ani, a fost arestat în 2019 și acuzat de hărțuirea a 16 paciente, lucru negat de el. Mai bine de 350 de femei au vorbit despre experiențele lor cu ginecologul.

Bărbatul așteaptă acum procesul, iar avocații a 710 femei care dau în judecată universitatea californiană au spus că s-au înțeles asupra sumei de 852 milioane dolari. În 2018, USC a acceptat deja plata a 215 milioane dolari, ducând suma totală la peste 1 miliard dolari. „Apreciem curajul tuturor celor care au spus adevărul și sperăm că această rezoluție mult așteptată va ușura durerea femeilor”, a transmis președintele USC, Carol Folt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel