Unghii cu gel sau ojă semipermanentă. Daniela Cătănaș: Risc foarte crescut de reacție alergică. Se umflă, își schimbă culoarea

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Unghiile cu gel sau cu ojă semipermanentă sunt un trend de manichiură în rândul doamnelor și al domnișoarelor.

Unghiile cu gel rezistă mult mai mult decât manichiura clasică, însă pot apărea și probleme dermatologice. Daniela Cătănaș, medic dermatolog, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL la ce trebuie să fim atente atunci când mergem la manichiură sau pedichiură și alegem să ne colorăm unghiile cu gel.

Riscurile ojei semipermanente

Manichiura cu ojă semipermanentă a devenit extrem de populară, fiind una dintre inovaţiile ultimilor ani în materie de frumuseţea unghiilor, detronând moda unghiilor artificiale. Este o manichiură care durează 2-3 săptămâni, fără a se ciobi sau a îşi pierde luciul. Presupune folosirea unor lacuri speciale şi a unei lămpi de ultraviolete (UV). Iniţial se aplică un lac de tip baza protectoare ce are şi rolul de a favoriza aderența pe unghii, apoi se aplică două straturi de oja, după fiecare aplicare unghiile fiind expuse circa 2 minute la razele UV. La final se aplică un strat protector.

Acest tip de manichiură este rezistentă la majoritatea dizolvanţilor folosiţi în cazul ojei comune, de aceea pentru îndepărtarea ei este necesară pilirea suprafeţei, o soluţie specială cu care se înmoaie oja câteva minute sub o folie de aluminiu şi apoi se îndepărtează cu o spatulă, prin răzuire uşoară.

”Trebuie să aibă grijă ca toate instrumentele să fie sterile. Nu trebuie să exagereze cu gelul de unghii pentru că dacă nu este bine pus și nu avem acea protecție pentru baza unghiei, ea se poate distruge foarte tare”, a declarat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, medicul dermatolog Daniela Cătănaș.

Reacții alergice severe

Tratamentele și lacurile aplicate pe unghii pot afecta patul unghial, iar reacțiile pot fi grave. Lacurile semipermanente și gelurile de unghii, utilizate de tot mai multe femei la ora actuală, conțin unele dintre cele mai alergene substanțe.

”Există un risc foarte crescut de reacție alergică, mai ales la gel. În cazul unei reacții alergice zona din jurul unghiei se umflă, apare o mâncărime și își schimbă culoarea. Ca recomandare pentru cele care au făcut o reacție alergică, nu mai trebuie să aplice gelul de unghii și poate trebuie să vină la noi pentru tratament”,  a mai explicat medicul dermatolog.

Ciștete continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel