Urmărește emisiunea live


Ungaria: Proteste de amploare împotriva lui Viktor Orban - FOTO+VIDEO

Peste 10.000 de persoane, potrivit estimărilor  unor organizații nonguvernamentale, au protestat duminică seară la Budapesta împotriva guvernului Viktor Orban. Totodată, o mână de manifestanți anti-Orban s-a confruntat cu un grup de susținători ai premierului maghiar în timpul comemorării revoltei din 1848 împotriva Imperiului Habsburgic, conform Associated Press.

Marşul "Pentru o nouă Republică ungară!" a fost organizat de două grupuri pe Facebook implicate în organizarea altor două demonstraţii - "100.000 împotriva taxării Internetului" şi "60.000 pentru pensii private", conform MTI.

Organizatorii au invitat ungurii să participe la marşul pentru "libertate, egalitate civică, egalitate în împărţirea poverii şi independenţă" - toate simboluri ale unei republici care, în opinia lor, au fost eliminate de către Guvernul condus de către Viktor Orban.

Ungaria, Paks: UE blochează înțelegerea nucleară de 12 miliarde de euro cu Rusia

Zoltan Kesz, câștigătorul surpriză al alegerilor de la Veszprem (vest), prin care Fidesz a pierdut majoritatea de două treimi în Parlament, l-a catalogat pe Orban "dictator", acuzându-l că îndreaptă Ungaria către Rusia.

Tot duminică, aproximativ 40 de protestatari care scandau împotriva lui Orban și a guvernului său au fost confruntați de câteva sute de susținători ai premierului Ungariei, care ascultau un discurs al acestuia în fața Muzeului Național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel