Procurorul Uncheșelu se duce după Kovesi

Candidații selectați de Comisia specială de la Ministerul Justiției pentru funcția de procuror european delegat în România au fost acceptați.

Ministerul Justiției a anunțat că cei șase candidați selectați de Comisia specială de la Ministerul Justiției pentru ocuparea funcției de funcția de procuror european delegat în România au fost acceptați de Colegiul Parchetului European.

Cine sunt candidații admiși:

1. Dana Dana-Manuela ANA (Direcția Națională Anticorupție)
2. Dana-Cristina BUNEA (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție)
3. Camelia-Elena GRECU (Direcția Națională Anticorupție)
4. Constantin IRINA (Direcția Națională Anticorupție)
5. Florin Bogdan MUNTEANU (Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași)
6. Jean-Nicolae UNCHEȘELU (Direcția Națională Anticorupție)

"Acum ne vom concentra pe aplicarea prevederilor legale, pe măsurile instituţionale, bugetare şi de pregătire profesională a tuturor celor care, direct sau indirect, vor sprijini EPPO în misiunea acestuia", informează Ministerului Justiției într-un comunicat de presă. 

România are în total 15 posturi de procuror european delegat.

Cine este Jean-Nicolae Uncheșelu. Legătura cu Victor Ponta și disputa dintre ei

Jean-Nicolae Uncheșelu este procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta, în data de 17 septembrie 2015, în dosarul Turceni - Rovinari. La trei ani după decizie, Victor Ponta anunța că-l dă în judecată pe Uncheșelu, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală, dosar în care fostul premier a fost achitat în primă instanţă la ICCJ.

"Cei trei ani din viaţă nu mi-i dă nimeni. Absolut toată lumea – şi adversarii mei politici, şi cei care mă plac, şi cei care nu mă plac – au ştiut de la început că acela a fost un fake – n-a fost un dosar adevărat. A fost o înscenare.

Nu vreau răzbunare. Nu cred în răzbunare. Dar cred în altceva – şi am vorbit cu ceilalţi aşa-zişi inculpaţi, achitaţi ca şi mine (că am avut timp să stăm acolo destul): pentru acest dosar (care de la început era un fake), Uncheşelu a cheltuit aproape 1 milion de euro din banii statului: au fost 80 de percheziţii la oameni care n-au nicio treabă, sute de şedinţe de audieri, mascaţi… Mai departe: şi eu, şi ceilalţi ne-am pierdut salariul, ne-am pierdut locul de muncă, n-am putut să mă angajez unde am fost invitat, la universitate; am zis: "Nu predau, că sunt penal. Vă uitaţi pe Wikipedia şi scrie că sunt penal – am un dosar". Şi am zis să adunăm toate chestiile astea şi nu vrem să dăm în judecată DNA-ul, că nu vreau să iau bani de la statul român. Eu vreau să luăm banii de la Uncheşelu, de la el. (...) Îl vom da în judecată în civil, vom plăti taxe de timbru şi vom calcula toţi banii pe care i-a cheltuit şi statul român şi pe care i-am pierdut şi noi", spunea Victor Ponta la acea vreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel