Una din firmele care construiesc Pasajul Basarab va participa și la realizarea magistralei de metrou Râul Doamnei-Hasdeu

metrou
metrou

Metrorex a selectat consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a construi tronsonul de metrou Râul Doamnei-Hasdeu (Magistrala 5) pentru 215 milioane euro şi o durată de execuţie de 25 luni, însă firma Aktor din Grecia a contestat licitaţia.

"Am selectat consorţiul condus de Astaldi, însă Aktor a depus la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor două contestaţii semnate în numele său de două case de avocatură diferite. Pe lângă deficienţele de la oferta tehnică, Aktor a schimbat pe parcursul licitaţiei şi oferta financiară, lucru nepermis de legislaţia românească. Noi am transmis Consiliului punctul nostru de vedere, dar nu ştiu când va lua o decizie", au declarat surse din Metrorex pentru Mediafax.

Informaţia a fost confirmată de grupul italian, care are o participaţie de 39% în cadrul consorţiului. Astaldi precizează că lucrările ar putea începe în a doua jumătate a anului. Pe lângă oferta asocierii condusă de Astaldi, au mai depus oferte consorţiul Dogus (Turcia) - Gulermak (Turcia) - Moscovskii-Metrostroi (Rusia) - Salini (Italia) - 1,076 miliarde lei şi un timp de execuţie de 22 luni, asocierea formată din Strabag (Austria) şi Straco Grup (România) - 1,94 miliarde lei şi un timp de execuţie de 30 luni şi grupul elen Aktor - 1,009 miliarde lei, cu un timp de execuţie de 25 de luni. Preţurile nu includ TVA.

Construcţia magistralei de metrou va fi finanţată de la buget şi de Banca Europeană de Investiţii. În prima fază a licitaţiei au depus oferte 18 consorţii şi firme, din care s-au precalificat şase, pentru ca la sfârşit doar patru asocieri să depună ofertele finale. Secţiunea Râul Doamnei - Haşdeu va avea nouă staţii, respectiv Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel