Un vulcan a devenit din nou activ. A fost emis un cod portocaliu de pericol pentru aviație

Un vulcan a devenit din nou activ. A fost emis un cod portocaliu de pericol pentru aviație / Foto: Pixabay, de Adrian Malec
Un vulcan a devenit din nou activ. A fost emis un cod portocaliu de pericol pentru aviație / Foto: Pixabay, de Adrian Malec

Află în articol unde se află vulcanul care a devenit din nou activ.

Vulcanul Chikurachki de pe insula Paramushir a devenit din nou activ luni după-amiază, scrie Interfax. Paramushir este o insulă vulcanică din porțiunea de nord a lanțului insulelor Kurile din Marea Ohotsk, în nord-vestul Oceanului Pacific.

Vulcanul a înregistrat o emisie de cenușă la o înălțime de până la 4 km, se arată pe site-ul Echipei de Răspuns la Erupții Vulcanice Kamchatka (KVERT) a Institutului de Vulcanologie și Seismologie, Filiala Orientului Îndepărtat a Academiei Ruse de Științe.

"Activitatea eruptivă a vulcanului continuă. Datele satelitului KVERT au arătat că cenuşă s-a întins pe aproximativ 70 km la est de vulcan", se spune în raport.

Pentru a evita posibilele accidente, autoritățile au emis un cod portocaliu de pericol pentru aviație.

Detalii despre vulcanul Chikurachki



Chikurachki este un vulcan activ, situat la 60 km sud de Severo-Kurilsk. Este un stratovulcan complex cu un crater la vârf. Are o înălțime  de 1816 m și este situat pe vârful nordic al creastului Karpinsky. Chikurachki este unul dintre cei mai activi vulcani din Insulele Kurile.

Este de fapt un con vulcanic relativ mic construit pe un edificiu vulcanic din Pleistocenul înalt. Depozitele de scorie andezitică oxidată care acoperă partea superioară a conului tânăr îi conferă o culoare roșie distinctivă.

Cele mai puternice erupții ale Chikurachka au avut loc în 1853 și 1986. Ultima dată când emisiile de abur și gaz cu cenușă au fost înregistrate pe acest vulcan a fost în vara anului 2016. În iunie 2022, Chikurachki a aruncat o coloană de cenușă până la 4,5 km înălțime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel