Un sociolog pune degetul pe cea mai gravă greșeală a PSD

Un sociolog subliniază ce ar fi făcut PSD dacă era un partid de stânga și subliniază cea mai mare greșeală a partidului, din cauza căreia a fost învins. 

"Dacă PSD era un partid de stânga adora diaspora. În loc să-i numească "fantome" sau "indieni" (nu mai zic de cazul Ioan Rus) vedea acolo sute de mii de voturi de la muncitori care trăiesc în condiții grele, care nu au acces la locuri de muncă bine plătite, care în cele mai multe cazuri nu au niciun fel de protecție socială. PSD devenea un reper european prin forța cu care susținea drepturile acestor oameni în Parlamentul European, prin evenimentele și mesajele de susținere pe care le dădea acestor oameni și familiilor lor din țară (aflate, în cea mai mare parte a cazurilor, în fief-uri ale partidului). PSD ar fi ignorat pelicula redusă numeric de profesioniști din domenii intelectuale și s-ar fi concentrat pe marea masă a emigranților români. Diaspora ar fi cântărit electoral cât toată Oltenia, ducând la alegeri partidul peste 40% și candidați prezidențiali ai PSD la victorie în turul doi.

Asta dacă PSD era un partid de stânga.

Însă PSD e un partid conservator-tradiționalist. Din perspectiva PSD, atunci când un cetățean părăsește țara pentru a munci în afară ea/el reprezintă un dublu pericol: neagă că România e suficientă și, de asemenea, se expune influențelor culturale și sociale contemporane, non-tradiționale. De aceea relația PSD-diasporă nu are cum să fie bună. Aparent PSD e supărat din cauza celor 5-10% din imigranți care votează (la ultimele alegeri 380 de mii din 3,5 milioane); ar trebui, cred eu, să se supere că nu a luat voturile celorlalți", a scris sociologul Barbu Mateescu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel