Un semnal trimis de pe iPad a salvat viața unui tată și a fiicei sale, implicați într-un accident aviatic

Pixabay
Pixabay

Un tată și fiica sa au fost salvați de semnalul emis de un iPad. 

Un bărbat și fiica sa au fost dispăruți ore întregi după ce avionul lor monomotor s-a prăbușit în Pennsylvania. Anchetatorii spun că au putut fi găsiți datorită unui semnal de la iPad-ul fiicei sale, scrie CNN

Duminică, un avion care pleca de pe Aeroportul Internațional Wilkes-Barre Scranton din Pittston Township, Pennsylvania, a dispărut de pe radar la scurt timp după decolare, potrivit poliției de stat din Pennsylvania. Pilotul, un bărbat în vârstă de 58 de ani și o fată de 13 ani erau singurii pasageri din Cessna 150, o aeronavă cu două locuri și un singur motor, a declarat poliția.

Tatăl și fiica au fost găsiți într-o zonă împădurită

A urmat o căutare generală de cinci ore, un efort comun cu Centrul de Coordonare al Salvării Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, potrivit poliției. Avionul și pasagerii săi au fost găsiți într-o zonă des împădurită, la aproximativ 11 kilometri sud-est de Aeroportul Internațional Wilkes-Barre Scranton.

”Din ceea ce aud și văd, nu prea se pune problema de supraviețuitori, mai ales în zona în care s-au prăbușit, care este foarte împădurită”, a declarat James Serafin de la Bear Creek Volunteer Hose Company pentru CNN. ”Au trecut prin copaci și prin toate celelalte. Cu siguranță a fost un miracol", a mai spus Serafin. 

După ce a făcut transmis de la ultima locație cunoscută a avionului, echipele de salvare și alte aproximativ 30 de persoane au început să caute în pădure, având grijă să nu se întindă prea mult deoarece era seara, frig și zăpadă. 

Semnalele emise de iPad au fost salvatoare

Odată ce echipajele de salvare l-au identificat pe pilot, au contactat-o ​​pe soția acestuia, care își aștepta soțul și fiica la destinație, a spus Serafin, și au obținut numărul de telefon mobil al bărbatului.

”Ei (n.r. - echipa de salvare) au reușit să pună un semnal pe telefonul mobil și au aflat că fiica avea un iPad. Cum anumite iPad-uri pot să trimită semnale, am primit acea coordonată și acolo i-am localizat" a mai spus Serafin.

Cei doi au fost găsiți în stare pre-hipotermică, amândoi suferind răni ușoare, a spus poliția. Din cauza leziunilor  suferite, cei doi încă se recuperează în spital, a spus Serafin.

”Au fost înghesuiți unul lângă celălalt încercând să-și țină de cald reciproc”, a spus Serafin.

Nu s-au înregistrat alte victime în accident, iar cauza acestuia este investigată de Administrația Federală a Aviației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel