Un scriitor polonez a fost pus sub acuzare după ce l-a insultat pe președintele Andrzej Duda

Un scriitor polonez a fost pus sub acuzare după ce l-a insultat pe președintele Andrzej Duda  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un scriitor polonez a fost pus sub acuzare după ce l-a insultat pe președintele Andrzej Duda / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un scriitor polonez a fost pus sub acuzare pentru că l-a insultat pe președintele Andrzej Duda, numindu-l „idiot”, după comentariile făcute de acesta cu privire la victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA.

 

Jakub Żulczyk, scenaristul unor seriale TV de succes în Polonia, a declarat că procurorii l-au pus sub acuzare pe baza unui articol din codul penal care sancționează insultele aduse șefului statului.

„Cred că sunt primul scriitor din această țară care după foarte multă vreme este judecat pentru ce a scris”, a spus Żulczyk pe Facebook, potrivit The Guardian.

Mesajul pentru care a fost pus sub acuzare scriitorul a fost postat pe 7 noiembrie 2020. Președintele Duda tocmai ezitase să ofere o felicitare formală câștigătorului alegerilor din SUA, Joe Biden, care era contestat de contracandidatul său Donald Trump.

Duda a preferat, într-o primă fază să îl felicite pe Biden pentru „campania prezidențială de succes”, dar a spus că așteaptă „nominalizarea colegiului electoral”.

Formularea a fost văzută drept un mod indirect de susținere pentru Trump, un aliat apropiat al lui Duda și al guvernului conservator de la Varșovia. În postarea sa, Żulczyk a precizat că nu există nominalizarea colegiului electoral și confirmarea președintelui SUA este „o simplă formalitate”, informează Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel