Update: 19 elevi şi doi adulţi au murit împușcați într-o școală din Texas

foto pexels
foto pexels

 Un adolescent înarmat a ucis cel puțin 19 copii și doi adulți după ce a pătruns marți într-o școală primară din Texas, acesta fiind cel mai grav atac armat ce a avut loc într-o școală din SUA în ultimii aproape zece ani, scrie Reuters.

UPDATE:

 "19 copii au fost uciși la o școală din Texas într-un atac armat. Un nou masacru... Uvalde, Texas, o școală elementară, copii frumoși, inocenți de clasa a doua, a treia, a patra. A pierde un copil este ca și cum ți-ai smuls o bucată din suflet,

Ca națiune trebuie să ne întrebăm: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm că este nevoie să facem? De ce suntem dispuși să trăim cu acest măcel?

De ce continuăm să lăsăm asta să se întâmple? Unde, în numele lui Dumnezeu, ne este coloana vertebrală? Este timpul să transformăm durerea în acțiune", a punctat preşedintele SUA, Joe Biden, citat de Digi24.

UPDATE: Bilanţul victimelor creşte la 21 - doi adulţi şi 19 copii au murit după atacul armat. 

UPDATE:

Suspectul în vârstă de 18 ani, care a fost ucis de poliție, și-a împușcat, de asemenea, propria bunică, a fugit cu o mașină cu care a avut un accident și a declanșat apoi un dezastru sângeros la școala primară Robb din orașul Uvalde, Texas, la aproximativ 130 km vest de San Antonio.

Motivul nu a fost imediat clar.

Vorbind de la Casa Albă câteva ore mai târziu, președintele american, Joe Biden, vizibil marcat, i-a îndemnat pe americani să țină piept lobby-ului armelor din SUA, puternic din punct de vedere politic, pe care l-a acuzat că blochează adoptarea unor legi mai stricte și "de bun simț" privind armele de foc.

Guvernatorul Greg Abbott a declarat că suspectul, identificat ca fiind Salvador Ramos, a fost ucis de polițiști și că doi ofițeri au fost răniți, dar nu grav.

Carnagiul a avut loc la 10 zile după ce 10 persoane au fost ucise în Buffalo, New York, într-un cartier predominant de culoare. Autoritățile au acuzat un tânăr de 18 ani care, potrivit acestora, a călătorit sute de kilometri până la Buffalo și a deschis focul cu o pușcă de asalt într-un magazin alimentar, potrivit Mediafax.

”tirea inițială: 

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a spus că suspectul este un bărbat în vârstă de 18 ani.

Potrivit lui Abbott, atacatorul și-a abandonat vehiculul și a intrat în școală înarmat cu un pistol și posibil o pușcă.

„A împușcat și a ucis în mod oribil, de neînțeles, 14 elevi de școală primară și a ucis un profesor”, a spus Abbott.

Atacatorul este mort. Se crede că a fost ucis de polițiștii care au fost trimiși la fața locului.

Spitalul Universitar din San Antonio a primit doi pacienți răniți în atacul armat de la școala elementară Robb din Uvalde, Texas, a anunțat instituția sanitară.

Karine Jean-Pierre, secretar de presă al Casei Albe, a scris pe Twitter că președintele Biden a fost informat cu privire la atacul de la școală.

„Președintele Biden a fost informat despre vestea îngrozitoare a atacului armat din Texas și va continua să fie informat în mod regulat pe măsură ce informațiile devin disponibile”, a scris ea pe Twitter.

„Rugăciunile lui se îndreaptă către familiile afectate de acest eveniment îngrozitor și va vorbi în această seară când va ajunge înapoi la Casa Albă”, a adăugat Jean-Pierre.

Conform primelor informații, se pare că suspectul a acționat singur în timpul acestei crime odioase.

Atacul armat a avut loc la şcoala elementară Robb din Uvalde, un oraş între San Antonio şi frontiera cu Mexicul

Peste 500 de copii au studiat la această şcoală în anul şcolar 2020-2021, potrivit datelor statului. Ted Cruz, senator republican din Texas, a mulţumit pe Twitter „forţelor de ordine eroice” şi echipelor de prim-ajutor pentru intervenţia lor în cursul acestui „oribil atac armat”.

Acest atac a aruncat din nou Statele Unite în groaza atacurilor armate în şcoli, care se repetă frecvent cu imagini şocante cu elevi traumatizaţi, forţaţi să se ascundă în sălile de clasă înainte de a fi evacuaţi de poliţie şi cu părinţi panicaţi, disperaţi în aşteptarea unor veşti despre copiii lor.

America a fost marcată în special de tragedia dintr-un liceu din Parkland, Florida, care a făcut 17 persoane, majoritatea adolescenţi, în 2018. Atacurile cu armă în locuri publice sunt aproape zilnice în Statele Unite, iar criminalitatea cu arme de foc este în creştere în oraşe mari precum New York, Chicago, Miami sau San Francisco, mai ales după pandemia din 2020. La mijlocul lunii mai, SUA au fost îndoliate de un atac armat rasist care s-a soldat cu moartea a 10 afro-americani într-un supermarket din Buffalo, în statul New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel