Un premier de land german explică decizia de a ieşi din lockdown în ciuda valului trei

Un premier de land german explică decizia de a ieşi din lockdown în ciuda valului trei
Un premier de land german explică decizia de a ieşi din lockdown în ciuda valului trei

Liderul landului Saar din vestul Germaniei a explicat vineri decizia de a scoate statul federal din lockdown după Paşte, în ciuda unei creşteri alarmante la nivel naţional a infecţiilor cu coronavirus, relatează DPA. 

Vorbind la canalul public ARD, premierul landului Tobias Hans a declarat că planul său de a redeschide cinematografele, sălile de sport şi restaurantele cu spaţii în aer liber din 6 aprilie este menit să stimuleze publicul să înceapă să efectueze testări rapide antigen zilnic.

Dacă oamenii vor 'să iasă să mănânce o îngheţată în piaţa publică sau să facă sport într-un club cu alte câteva persoane', ei ar trebui să se supună testării, a declarat Hans. Dacă numărul testelor este crescut, persoanele infectate cu coronavirus vor fi descoperite şi puse în carantină, evitându-se astfel noi infecţii, a mai declarat Hans, care este membru al partidului conservator al cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Decizia landului care se învecinează cu Franţa şi Luxemburg de a hotărî singur a stârnit critici acerbe joi, la o zi după ce Merkel a anunţat că guvernul său renunţă la planurile pentru un lockdown mai strict de Paşti din cauza problemelor de a-l implementa.

'Al treilea val este deja în plină desfăşurare,' a declarat Susanne Johna, preşedinte al asociaţiei medicilor Marburger Bund, vineri pentru ziarul Rheinische Post.

'Sunt foarte critică atunci când un stat mic federal vrea să-şi lanseze propriul plan', a adăugat ea. Saar a avut una dintre cele mai scăzute rate de infectare dintre toate landurile germane. Rata de incidenţă pe şapte zile la 100.000 de locuitori este în prezent în jurul valorii de 70 - echivalentul naţional a ajuns la 119,1 vineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel