Un obiect metalic care pare a fi un meteorit a lovit o casă din New Jersey: Am atins obiectul, credeam că era o piatră oarecare și am văzut că era caldă

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un obiect metalic, care arată ca o piatră strălucitoare de aproximativ 10 centimetri pe 15 centimentri s-a prăbușit prin tavanul unei case din New Jersey, a declarat poliția din Hopewell Township. Norocul a făcut ca proprietarii să nu fie acasă în acel moment.

 

Piatra a lovit podeaua din lemn masiv, apoi a „ricoșat” până la tavan, unde a creat o altă gaură înainte de a cădea înapoi la pământ, scrie The Guardian.

Suzy Kop a spus că obiectul a căzut prin acoperișul dormitorului tatălui ei în jurul orei 13.00.

„Am atins obiectul, credeam că era o piatră oarecare și am văzut că era caldă”, a declarat Kop pentru postul local KYW-TV. Aceasta a adăugat că echipele care au intervenție de urgență i-au verificat pe cei care au intrat în contact cu posibilul meteorit.

Poliția a spus că a contactat mai multe agenții pentru a confirma dacă obiectul este un meteorit. Colegiul din New Jersey va lucra pentru a determina dacă obiectul provine de pe Pământ sau din spațiu.

Într-o postare pe Facebook , orașul i-a încurajat pe locuitori să-și verifice curțile pentru posibile fragmente.

Roca ar putea fi un fragment din ploaia de meteoriți Eta Aquarid, alcătuită din bucăți din celebra cometă Halley, care poate fi văzută de pe Pământ la fiecare 75 de ani.

Aproximativ 500 de meteoriți lovesc Pământul în fiecare an, dar mai puțin de 10 sunt recuperați, deoarece majoritatea cad în ocean sau lovesc zone îndepărtate, potrivit Institutului de Științe Planetare.

Din cauza vitezei cu care cad meteoriții prin atmosfera Pământului, mulți se sparg în fragmente care sunt și mai greu de găsit.

Kop a spus că este recunoscătoare că nu era nimeni acasă când obiectul a lovit casa tatălui ei.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că tatăl meu nu a fost aici, nu a fost nimeni aici, nu am fost răniți sau altceva”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel