Un lider PNL cere demisia unui ministru tehnocrat

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, îi solicită ministrului Energiei, Victor Grigorescu, 'să spună ce sume încasează lunar de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi din câte comisii face parte' şi afirmă despre ministru că 'tot ce mai poate face este să îşi dea demisia', potrivit unui comunicat al liderului PNL Gorj, transmis, vineri, AGERPRES.

'Ministrul Energiei Victor Grigorescu evită să spună câţi bani încasează el, secretarii de stat şi consilierii lui, de la CEO, făcând în schimb acuzaţii ieftine şi nefondate. Pentru că refuză să spună cu ce sumă de bani îi alimentează contul lunar compania de la Târgu Jiu, Victor Grigorescu arată că nu are pic de demnitate şi tot ce mai poate face este să îşi dea demisia', afirmă sursa citată.

Ministrul Victor Grigorescu a postat un mesaj pe o reţea de socializare, unde a afirmat că nu este prima oară când i se cere demisia. În acceaşi postare Grigorescu afirmă despre Vîlceanu că 'ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO'. Dan Vîlceanu, prin comunicatul de presă de vineri, îi răspunde ministrului afirmând că toate contractele firmelor sale sunt legale, obţinute prin licitaţii şi pot fi verificate.

[citeste si]

'În legătură cu firmele mele, care au activitatea legată de Complexul Energetic Oltenia, îi spun domnului Victor Grigorescu, că toate contractele sunt absolut legale, obţinute prin licitaţie. Iar dacă are vreun dubiu, îi amintesc faptul că este ministru şi poate să le verifice. Dacă a uitat că deţine această funcţie, lucru reflectat în activitatea de la CEO, îi spun că toate contractele mele cu compania  sunt publicate pe site-ul Consiliului Judeţean Gorj şi pot fi verificate de oricine. De asemenea, pot fi verificate şi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SEAP', mai afirmă Vîlceanu.

Preşedintele PNL Gorj îi solicită ministrului să facă precizări referitoare la rolul său în cadrul CEO şi la sumele de bani încasate de la respectiva companie. 'Nu înţeleg din cele scrise de domnul ministru, ce este imoral în faptul că un cetăţean al acestei ţări îi solicită să spună câţi bani încasează de la CEO şi alte companii de stat, din ale căror comisii face parte ?!(...) Aşadar, domnule ministru, aştept să ne spuneţi câţi bani încasaţi lunar de la CEO, din câte comisii mai faceţi parte, cu ce au ajutat aceste comisii compania şi care este rolul dumneavoastră? Daţi dovadă de transparenţă aşa cum vă lăudaţi şi nu mai aduceţi prejudicii de imagine Guvernului din care încă faceţi parte. Iar când vorbiţi de integritate şi moralitate, gândiţi-vă că nu aţi explicat încă de unde provin cei 10 mii de euro pe care îi primiţi lunar de la un off-shore', încheie Dan Vîlceanu.

Victor Grigorescu a arătat, la rândul său, prin intermediul unei postări pe o reţea de socializare, că 'pentru a ţine lecţii ai nevoie de statură morală, iar în cazul dumnealui (liderului PNL Gorj n.red) cred ca acest aspect îi lipseşte cu desăvârşire'. 'Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO', a precizat, în postarea amintită, ministrul Victor Grigorescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel