Un episcop din Republica Moldova sfidează legea. Acesta și-a dotat mașina cu panglica Sfântului Gheorghe / VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, sfidează legea. Acesta și-a dodat Mercedesul cu panglica „Sf. Gheorghe”.
 

Pentru Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, legea nu este scrisă. Acesta a fost surprins, marți, 26 aprilie, de reporterii NordNews la  festivalul cântecului pascal din raionul Glodeni, cu panglica „Sfântului Gheorghe” prinsă pe oglinda internă a automobilului, care potrivit noii legi este un simbol al războiului, interzis în Republica Moldova.

Întrebat de jurnaliști care este poziția lui față de războiul ruso-ucrainean, care durează mai bine de două luni, Episcopul Marchel a răspuns: „Opriți războiul!”

Fața bisericească s-a arătat deranjată de întrebările jurnaliștilor și a refuzat să comenteze, de ce și-a prins lenta bicoloră pe Mercedes-ul de model E-Klass, anul fabricației 2013-2016, în valoare de peste 20 de mii de euro.

„ Marchel: -Băieți vouă asta vă trebuie?

Reporter: -Dumneavoastră sunteți împotriva războiului, dar purtați panglica în mașină, cum explicați?

Marchel:-Dar voi ea vă trebuie?

Reporter: -Nu! Dar de de o purtați?

Marchel:-  Eu credeam că sunteți băieți de treabă, dar voi…”

Legea cu privirea la interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii Sfântului Gheorghe, asociate cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a intrat în vigoare pe 20 aprilie.

Odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, purtarea panglicii Sfântului Gheorghe, dar și a unor insigne, drapele, embleme, litere, elemente grafice se va considera infracțiune.

Pedeapsa pentru aceasta prevede o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice care vor încălca prevederile respective riscă o amendă de la 9.000 până la 18.000 de lei, conform NordNews.

Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului: Sunt gata să mă implic, inclusiv cu arma în mână pentru a ne apăra pământul, a ne apăra neamul

Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, spune că a auzit de la el de acasă exploziile care s-au produs astăzi în Transnistria. Cele două antene se află la aproximativ 30 de kilometri de locuința acestuia.

"Așa a fost și pe 24 februarie. În dimineața acelei zile am auzit la fel exploziile provocate de rachetele rusești care au atacat Ucraina. la fel a fost și azi dimineață. Cumva este deja o așteptare să se întâmple lucruri rele aici în regiune, dar asta nu mă înfricoșează în niciun fel. Dimpotrivă, sunt gata să fiu aici în continuare și să mă implic, așa cum am spus și data trecută, inclusiv cu arma în mână pentru a ne apăra pământul, a ne apăra neamul, pentru a fi alături și de armata ucraineană, dacă ar fi posibil (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel