Un concert fierbinte cu Goran Bregovic

Goran Bregovic s-a întors în România alături de Wedding and Funeral Band pentru a pune în scenă un show de senzaţie. Evenimentul a avut loc aseară la Quando Beach Mamaia.

Goran Bregovic este unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti balcanici.

Acesta s-a născut în anul 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl său fiind croat şi mama de origine sârbă. Cea mai mare parte din copilărie şi-a petrecut-o la Şcoală de Muzică, studiind vioara. Paradoxal, instituţia de învăţământ a decis să îl exmatriculeze, pentru "lipsă de talent".

În anul 1971, alături de un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupa  numită "Jutro" (n.r. "Bună dimineaţa").

În această formulă, muzicianul a avut foarte multe spectacole şi a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în "Bijelo Dugme" ("Butonul Alb").

S-a retras din "Bijelo Dugme" în anii '90, având la activ 13 albume vândute în 6 milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a consacrat: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice, cu sonorităţi rock.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel