ULTIMA ORĂ! Ioan Botiş a demisionat

În această dimineaţă, Ioan Botiş, ministrul Muncii a demisionat din funţie. De altfel, acesta a anunţat şi o conferinţă de presă, începând cu orele 10.30.

Ioan Botiş, ministrul Muncii, a anunţat la Realitatea TV, la începutul acestei săptămâni, că ar putea să îşi dea demisia în urma conflictului de interese prezentat de postul de televiziune. Soţia ministrului, Ligia Botiş, este consilier la Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa firmă care se ocupă de medierea, formarea şi consilierea profesională, activitate asimilabilă oricărui centru AJOFM. Asociaţia are sediul la aceeşi adresă la care Ioan Botiş a declarat că deţine un imobil ;i a primit recent peste jumătate de milion de Euro fonduri de la Guvern şi UE.

La conferinţa de presă, acesta a declarat:  "În primul rând, vreau să - mi cer scuze pentru întârzierea de o zi a prezentării demisiei mele. Astăzi, cu această mică întârziere şi cu scuzele de rigoare, îmi prezint demisia. La baza demisiei, stau motive de moralitate. Consider că este o demisie de onoare. Îmi cer scuze cetăţenilor în calitate de ministru. Hotărârea mea era luată de ieri, dar am aşteptat să pot discuta şi cu domnul preşedinte, care este plecat în Azerbaigian", a spus Ioan Nelu Botiş.

"În termeni juridici, soţia mea a fost angajată la o asociaţie unde noi nu aveam niciun interes. Pur şi simplu a fost angajată", a mai spus Botiş.

Botiş declara, marţi, că, dacă ANI constată un conflict de interese în cazul său, îşi va prezenta demisia imediat.

Pe de altă parte, premierul Emil Boc a confimat, în această dimineaţă, că a avut o întâlnire cu Ioan Botiş, însă nu a vrut să facă alte declaraţii.

"Am avut o discuţie în urma căreia şi pe baza concluziilor pe care le-am avut va face dl ministru o declaraţie de presă, reevaluând situaţia care există în acest moment. După ora 10.30 voi face şi alte declaraţii. Suntem într-o acţiune, cu permisiunea dvs. avem niste contracte de semnat", a spus Emil Boc.

Află aici de unde a pornit scandalul Botiș: un site cu 150 de vizitatori pe zi

Reamintim că inspectorii ANI verifică dacă în cazul lui Ioan Nelu Botiş există un conflict de interese, după ce în presă a apărut informaţia că soţia sa este plătită din bani europeni, pentru un proiect avizat de o agenţie din subordinea Ministerului Muncii. Marţi, Botiş a anunţat că soţia sa se va retrage din asociaţia respectivă.

"Prezenţa soţiei mele ca angajat în această asociaţie nu a fost corectă, din punct de vedere moral. Nici eu, nici soţia, nu suntem membri ai asociaţiei care este constituită din societăţi comerciale din Bistriţa, cu scopul de a atrage fonduri şi de a iniţia cursuri de formare profesională. În mod clar, dacă ANI consată un conflict de interese, voi demisiona. Poate că, moral, e justificată atitudinea, în consecinţă consider că e o greşeală, din punct de vedere moral", spunea Botiş.

Ministrul Muncii, verificat de ANI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel