UDMR a primit mandat pentru intrarea la guvernare

hunor
hunor

Consiliul Permanent al Uniunii a fost împuternicit de Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) să poarte negocieri privind intrarea la guvernare a UDMR. Ambele decizii au fost luate "cu unanimitate", potrivit preşedintelui de şedinţă, Peter Ferenc, citat de Mediafax.

Totodată, CRU a adoptat şi o decizie referitoare la alegerile europarlamentare, fiind votată lista definitivă a UDMR pentru PE, pe care sunt 32 de nume, primele patru poziţii fiind ocupate de Winkler Gyula, Sogor Csaba, Vincze Lorand şi Hegedus Csilla.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea a răspuns pozitiv invitaţiei premierului Victor Ponta de a discuta intrarea la guvernare şi că reprezentanţii formaţiunii au pregătit un document în vederea încheierii unui acord politic cu un conţinut vizând completarea programului de guvernare. Documentul întocmit de UDMR are trei capitole, primul privind drepturile minorităţilor naţionale şi toată problematica minorităţii maghiare, al doilea vizând probleme de ordin economico-social şi al treilea dezvoltarea regională a infrastructurii şi tot ce înseamnă investiţii.

Întrebat despre ce funcţii şi ce ministere este vorba, Kelemen Hunor a răspuns că nu poate spune, întrucât acest lucru va fi stabilit, conform calculelor din interiorul coaliţiei, după ce se va ajunge la un acord politic cu un conţinut consistent pentru UDMR.

Kelemen a mai spus că toate cele trei variante, de a rămâne în opoziţie, de a susţine Guvernul din Parlament sau de a intra la guvernare, rămân în continuare deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel