UDMR iese de la guvernare. Decizia finală pe 13 decembrie

Kelemen Hunor a anunțat, joi, că  UDMR  a decis să iasă de la guvernare. Decizia finală urmează să fie luată pe 13 decembrie în  Consiliul Reprezentantilor Unionali.

Aflați la Cluj, liderii UDMR au decis ieșirea de la guvernare, în condițiile în care luni, vicepremierul și ministrul Culturii, Hegedus Csilla a depus jurământul în fața președintelui Traian Băsescu.

Kelemen Hunor a declarat, joi, că Victor Ponta are majoritatea și se poate descurca și fără UDMR.

Principalele declarații ale lui Kelemen Hunor:

- Am analizat rezultatul alegerilor în ce ne privește pe noi și am ajuns la concluzia: în ce privește mesajul alegătorilor noștri, am înteles că un om politic poate face 2 greșeli fundamentale.

Citește și: UDMR se rupe de PSD? Hunor: Am recepționat mesajul lui Blaga

- Dacă niciodată nu e în stare să asculte ce îi spune alegătorii și dacă de fiecare dată face ceea ce crede că așteaptă oamenii de al el și nu e în stare să  îi conducă pe cei care l-au ales.

- Trebuie sa ne intoarcem mai mult catre alegatorii nostri, catre maghiarii din Romania, care ne-au sustitnut 25 de ani.

"Am facut un calcul si am constatat ca si fara noi guvernul Ponta are majoritate. Nu depinde de prezenta noastra in Guvern, stabilitatea politica nu depinde de noi", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat însă că decizia de joi nu este finală, aceasta fiind recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentantilor Unionali, acre va avea lco la data de 13 decembrie.

- Am făcut un calcul și am constatat că și fără noi guvernul Ponta are majoritate, nu depinde de prezența noastra în guvern, stabilitatea politică nu depinde de noi.

-Nu vrem să creăm instabilitate, să dam jos guverne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel