UDMR explică De Ce a căzut legea disponibilizărilor din MAI

 Moțiune împotriva Guvernului. Băsescu: Bine ar fi să nu ne facem de râs
Moțiune împotriva Guvernului. Băsescu: Bine ar fi să nu ne facem de râs

 UDMR este de părere că Puterea deține încă majoritatea în Camera Deputaţilor și nu dorește nici remanierea, nici schimbarea premierului. Președintele UDMR, Kelemen Hunor a spus despre respingerea proiectului referitor la disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor că  a fost "o defecţiune serioasă" a Coaliției, dar nu o schimbare de majoritarte parlamentară.”

Doar grupul minorităţilor naţionale nu a susţinut acest proiect de lege, a declarat Kelemen Hunor pentru Agerpres.  Eu nu ştiu care erau nemulţumirile colegilor de la minorităţi, dar eu n-aş concluziona că am pierdut majoritatea la Camera Deputaţilor", a afirmat ministrul Culturii, miercuri, prezent la deschiderea celei de-a VI-a ediţii a Salonului internaţional de carte "Bookfest". Aceasta este prima confirmare oficială a negocierilor care se poartă între deputații minorităților și guvern. Din surse parlamentare, DeCe news a anunțat încă de marți că reprezentanții minorităților, sesizând poziția proastă în care se află Emil Boc, vor să primească mai mult pentru că susțin Executivul.

Legea care prevede disponibilizări la MAI nu a întrunit marţi 167 de voturi, pentru a fi adoptată de Camera Deputaţilor. Acest proiect a întrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 împotrivă şi opt abţineri.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, referitor la schimbarea premierului, că UDMR nu dorește nici o remaniere, nici o înlocuire a primului ministru. ”Nu s-au discutat aceste lucruri la ședința Coaliției, a spus Borbely, nu erau pe ordinea de zi”. PDL este prins între nevoia de restabilire a imaginii, care presupune un nou premier, și solicitările tot mai mari ale aliaților, pentru voturile din parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel