UDMR, despre o posibilă guvernare

kelemen-hunor-7.
kelemen-hunor-7.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, referitor la o posibilă intrare la guvernare, că reprezentanţii Uniunii nu au fost solicitaţi pentru o discuţie în acest sens. Ei consideră că aceste aspecte vor trebuie clarificate după alegeri.

'Până la alegeri avem o singură preocupare, reprezentarea proporţională şi prezentarea candidaţilor, prezentarea programului nostru politic. Nimeni nu ne-a căutat, nimeni nu a solicitat nicio discuţie până la această oră, nici noi nu am solicitat nicio discuţie şi eu cred că toate aceste aspecte trebuie discutate după 11 decembrie, începând cu 12, 13 decembrie', a declarat Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii a făcut aceste declaraţii după ce a participat la Odorheiu Secuiesc, alături de preşedintele Partidului Civic Maghiar, Bíró Zsolt şi primarul municipiului, Gálfi Árpád, la semnarea unui acord trilateral privind posibilităţile de dezvoltare a municipiului pentru următorii patru ani.

Kelemen Hunor a declarat pentru Agerpres că s-a dorit transmiterea unui mesaj de unitate şi de solidaritate şi de susţinere a proiectelor de dezvoltare a municipiului, cu mijloace politice.

Liderul UDMR a mai spus că miza alegerilor din 11 decembrie pentru comunitatea maghiară este o reprezentare puternică în Parlament, pentru susţinerea intereselor specifice legate de identitatea etnică şi naţională.

'Miza este o reprezentare proporţională şi puternică în ambele camere, ca să putem servi binele comun şi interesul comunităţii maghiare, interesele specifice care sunt legate de identitatea etnică, identitatea naţională. Fără o reprezentare puternică, fără o reprezentare proporţională, lumea ne va vedea ca o comunitate dezbinată, care nu mai are puterea de a trimite reprezentanţi în parlamentul României. Este un mesaj de unitate şi solidaritate', a conchis Kelemen Hunor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel