UDMR discută ruperea protocolului cu PSD-ALDE

UDMR a reacţionat în cazul percheziţiilor de la Valea Uzului şi discută într-o reuniune de urgenţă ruperea alianţei cu cei de la PSD-ALDE, anunţă Antena 3. Pentru UDMR nu este primul semn de separare de alianţa de guvernare, etnicii maghiari criticând în repetate rânduri deciziile guvernului Dăncilă, dar şi ale parlamentului condus de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. 

Liderii Uniunii sunt nemulțumiți că înțelegeri punctuale nu au fost îndeplinite, iar colaborarea cu social-democrații a nemulțumit comunitatea, afectând potențialul electoral al UDMR în mod serios. Potrivit analizelor interne, este posibil ca Uniunea să nu obțină 5% la alegerile europarlamentare. 

UDMR condamnă atacurile la adresa aleşilor săi locali

„Autoritățile din județul Bacău au efectuat, în zori, o percheziție la domiciliul viceprimarului din localitatea Sânmartin, județul Harghita, în urma unei plângeri depuse împotriva lui, probabil de George Simion, candidat la alegerile europarlamentare. Viceprimarul a fost dus la secția de poliție din Miercurea-Ciuc pentru audieri. Laszlo Antal nu a avut nici o implicare în acțiunea de provocare prin care au fost acoperite crucile din Cimitirul eroilor din Valea Uzului. LaszloAntal este victima unei persecutări, are tot sprijinul nostru în eforturile de clarificare a acestei situații”, se arată într-un comunicat al UDMR. 

Viceprimarul comunei Sânmartin, judeţul Harghita, a fost dus la secţia de poliţie din Miercurea-Ciuc pentru audieri, dar nu are nicio implicare în acţiunea de provocare prin care au fost acoperite crucile din Cimitirul eroilor din Valea Uzului, fiind victima unei persecutări, precizează un comunicat de presă al UDMR transmis, joi, AGERPRES. 'Autorităţile din judeţul Bacău au efectuat, în zori, o percheziţie la domiciliul viceprimarului din localitatea Sânmartin, judeţul Harghita, în urma unei plângeri depuse împotriva lui, probabil de George Simion, candidat la alegerile europarlamentare. Viceprimarul a fost dus la secţia de poliţie din Miercurea-Ciuc pentru audieri. Laszlo Antal nu a avut nici o implicare în acţiunea de provocare prin care au fost acoperite crucile din Cimitirul eroilor din Valea Uzului. Laszlo Antal este victima unei persecutări, are tot sprijinul nostru în eforturile de clarificare a acestei situaţii', se mai arată în comunicatul UDMR. Poliţiştii din Bacău, cu sprijinul celor din Harghita au efectuat, joi dimineaţă, cinci percheziţii domiciliare la imobilele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi furt, comise în zona Valea Uzului.

"Percheziţiile au loc pe raza judeţelor Bacău şi Harghita. De asemenea, poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere, bănuiţii fiind conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale", se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

Reprezentanţii instituţiei au anunţat, săptămâna trecută, că au demarat cercetări, după ce mai multe cruci ale eroilor români din Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului din Dărmăneşti au fost acoperite cu saci din material plastic, sub pretextul că ar fi amplasate ilegal

O decizie privind alianţa cu PSD-ALDE ar urma să fie luată în cursul zilei de astăzi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel