UDMR, ieșire oficială de la guvernare. Kelemen Hunor, despre cum trebuie înțeleasă decizia

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR a votat, sâmbătă, la Târgu Mureş, după mai mult de trei ore de dezbateri, ieşirea Uniunii de la guvernare, aşa cum a propus Consiliul Permanent al formaţiunii în 27 noiembrie.

Pentru ieșirea UDMR de la guvernare, majoritatea reprezentanților au votat pentru, trei au votat "împotrivă" şi şapte s-au abținut.

"Astăzi am avut o dezbatere politică destul de intensă și importantă cu argumente pro și contra și cu marea majoritatea a voturilor am întărit ieșirea de la guvernare", a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

"Din acest moment, considerăm că această decizie este definitivă și urmează să vină premierul Ponta cu nun nou guvern în fața Palrlamentului. Trebuie să obțină voturi pentru a învesti un nou guvern Această decizie trebuie înțeleasă astfel: este vorba despre noi, este vorba UDMR, despre comunitatea noastră, nu despre PSD, nu despre PNL, nu despre Ponta, nu despre Iohannis. Noi am considerat și considerăm în continuare că în 2016 cel mai important lucru este să câștigânm alegerilor locale, acolo unde putem câștiga, și să intrăm în Parlamentul României. Ținând cont de ce s-a întâmplat în 2014, noi am considerat că trebuie să fim atenți la mesajele electoratului nostru. (...) Astăzi, noi am luat o decizie care este foarte aproape de ceea ce doresc cei care ne-au votat", a mai adăugat liderul UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel