Ucraina: Schimbările la nivelul conducerii SBU se lasă cu bătaie (presă)

Ivan Bakanov, directorul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), i-ar fi scos un dinte şefului administraţiei prezidenţiale Andrei Bodgan, cei doi luându-se la bătaie chiar în faţa sediului preşedinţiei de la Kiev, a relatat duminică postul de televiziune ucrainean 24TV.ua în pagina sa electronică, precum şi alte media din capitala ucraineană.

'O încăierare s-a produs între Bakanov şi Bogdan pe Bankovaia (sediul preşedinţiei de la Kiev - n.r.). Bogdan nu a mai venit de atunci la serviciu. Cauza conflictului ar fi numirea şefului Departamentului principal de investigaţii al SBU. Bogdan l-ar fi dorit la conducerea acestuia pe (Dmitri) Neskoromnîi (vicepreşedinte interimar al SBU). În schimb, Bakanov - pe (Vasili) Vovk (fostul şef al departamentului menţionat)', explică într-o postare pe pagina sa de Facebook jurnalistul Stanislav Recinski.

În timpul încăierării, care ar fi avut loc săptămâna trecută, Bakanov i-ar fi scos un dinte lui Bogdan. În pofida acestor tensiuni, preşedintele Volodimir Zelenski ar fi semnat raportul care i-ar fi fost trimis de directorul SBU, Ivan Bakanov, cu privire la demisia a doi adjuncţi ai acestuia - Vladislav Buharev şi Dmitri Neskoromnîi. Bakanov, susţine jurnalistul Stanislav Recinski în postarea sa, ar fi omul controversatului oligarh Igor Kolomoiski, despre care se spune că ar fi finanţat campania electorală a actualului preşedinte ucrainean. Dar şi Andrei Bogdan ar avea legături cu Kolomoiski: a fost avocatul său, iar în 2014 i-a fost şi consilier pe când acesta era guvernatorul regiunii Dnepropetrovsk.

Kolomoiski, acuzat de fraudarea băncii sale Privat Bank cu peste 5,6 miliarde de dolari, a fugit din Ucraina în perioada preşedinţiei lui Petro Poroşenko, cu care avea relaţii tensionate. El s-a întors în ţară cu patru zile înainte de învestirea lui Zelenski în funcţia de preşedinte în luna mai. Şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Kirill Timoşenko, a dezminţit însă duminică relatările din presă despre presupusa încăierare între cei doi oficiali, potrivit publicaţiei Ukrainska Pravda, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel