Urmărește emisiunea live


Twitter, dacă ar bloca contul lui Donald Trump, pierderi de miliarde de dolari

Donald Trump reprezintă o mină de aur pentru  rețeaua de socializare Twitter. Aceasta  ar putea pierde o cincime din valoarea sa de piață, susține James Cakmak, analist la Monness Crespi Hardt & Co., potrivit căruia rețeaua socială ar putea pierde până la două miliarde de dolari din valoarea sa de piață dacă @realDonaldTrump ar înceta să mai posteze mesaje, informează Bloomberg.

 Criticii susțin că unele mesaje publicate de către Donald Trump pe Twitter afectează securitatea națională și au cerut rețelei de socializare să îi suspende contul.

"Nu există publicitate gratuită mai bună la nivel global decât președintele SUA", subliniază Cakmak. Potrivit acestuia, blocarea lui Donald Trump nu ar duce la diminuarea numărului de utilizatori zilnici ai rețelei, dar ar afecta valoarea intangibilă a Twitter și ar duce la o situație în urma căreia investitorii ar renunța la acțiunile companiei de teamă că sunt supraevaluate.

Deși Twitter nu a dezvăluit numărul total de utilizatori, Cakmak estimează că Twitter are aproximativ 125 de milioane de utilizatori zilnici, cu aproape 30% mai puțin decât rivalul Snap Inc. La rândul său, Donald Trump are 36 de milioane de fani (followers) și a postat peste 35.000 de mesaje de la deschiderea contului său pe rețeaua de socializare Twitter, în 2009.

[citeste si]

În opinia lui James Cakmak, principalul risc pentru Twitter nu este diminuarea importanței politice, ci executarea unei strategii adecvate, iar în momentul actual analiștii cred că Twitter nu profită suficient de oportunitățile aflate la îndemâna sa.

Acțiunile Twitter au scăzut cu 14%, după ce Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2016, în timp ce capitalizarea de piață a companiei este de aproximativ 11,7 miliarde de dolari. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel