Ţuţuianu, precizări despre discuţia cu Tudose

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat, pentru Agerpres că discuţia de miercuri cu premierul Mihai Tudose şi ministrul Economiei, Mihai Fifor, a vizat capabilităţile pe care le are industria de apărare, din sectorul public şi privat, pentru a participa la Planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017 - 2026.

"Am avut o discuţie pornind de la Planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017 - 2026 şi capabilităţile pe care le are industria naţională de apărare, din sectorul public şi privat, pentru a participa la acest program de înzestrare. Este important cât mai mulţi agenţi economici din industria naţională de apărare să participe la acest program, să creeze locuri de muncă, să plătească în România taxe şi impozite", a spus Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă pe agenda întrevederii s-a aflat şi subiectul privind achiziţia de rachete Patriot, ministrul Apărării a spus: "Este un subiect cu privire la care l-am informat pe premier în momentul în care a fost făcut anunţul de către Agenţia de Cooperare pentru Apărare şi Securitate (Defense Security Cooperation Agency - n.r.)'. 'L-am informat atunci despre etapele care urmează să fie parcurse, lucrurile sunt în desfăşurare şi când vom avea elemente concrete le vom face cunoscute pentru a informa corect opinia publică", a subliniat Ţuţuianu.

De asemenea, întrebat despre intenţia României de a achiziţiona sistemele de rachete sol - aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul Patriot, ministrul Apărării a spus: 'Există un program de înzestrare, cu opt programe majore. Unul dintre programele majore ţine de înzestrarea Armatei cu rachete sol - aer cu rază mare şi alte elemente, caracteristici de acest tip". Ţuţuianu a mai spus că banii pentru achiziţiile de rachete vor proveni din cei 2% din PIB alocaţi Apărării. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel