Turismul balnear, revigorat cu bani europeni

România alocă fonduri europene de 90 de milioane euro pentru dezvoltarea sectorului balnear.

Ministerul Turismului are în vedere promovarea stațiunilor balneoclimaterice din România în rândul ţărilor europene. Potrivit unei informări a ministerului român de profil, în perioada 2014 - 2020, au fost alocate fonduri de 90 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, pentru dezvoltarea sectorului balnear.

"Ministerul Turismului și-a propus  promovarea stațiunilor balneoclimaterice din România ca destinații turistice de interes major pentru cetățenii tuturor țărilor europene, atât pentru relaxare, cât și pentru tratament sau recuperare medicală. Deși România are numeroase stațiuni în care turiștii se pot bucura de resurse naturale extrem de generoase cu efect terapeutic (ape minerale și termale, nămoluri terapeutice, saline etc.), numărul cetățenilor străini care le aleg să-și petreacă vacanțele sau să facă tratamente și recuperare medicală este destul de mic", se arată în comunicatul ministerului.

Conform datelor statistice, în 2016, din numărul total al turiștilor din stațiunile balneo din România, sub 10% au fost turişti străini.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel