Turcan, atac la Tudose: Nu există niciun proiect pentru România

Foto:ziuadecj.realitatea.net
Foto:ziuadecj.realitatea.net

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan spune că premierul Mihai Tudose demonstrează că politica fiscală a PSD se stabileşte în funcţie de 'deranj' politic, nu pentru dezvoltarea României. 

"Premierul Tudose demonstrează că politica fiscală a PSD se stabileşte în funcţie de 'deranj' politic, nu pentru dezvoltarea României. Realitatea este că nu există niciun proiect major pentru România. Din când în când, primim ameninţări că vor mai introduce câteva taxe, toate acestea având un efect cert: instabilitate şi învrăjbirea anumitor categorii sociale", afirmă Raluca Turcan, într-un comunicat.

Ea subliniază că PSD trebuie să plătească politic şi enumeră mai multe motive pentru acest lucru. "Au pus un guvern incapabil să conducă România pentru a obţine dezvoltare pe termen lung. Pot oferi doar cârpeală, supravieţuire şi fraudă de încredere; guvernanţii nu înţeleg că investitorii, cei care muncesc cinstit, aşteaptă predictibilitate şi încredere, nu aroganţă şi politicianism; au minţit grobian în campania electorală. Au amăgit şi au sfidat, conştienţi fiind că nu pot să respecte ce au promis. De altfel, puţini sunt cei care astăzi chiar cunosc ce scrie în programul nou de guvernare pentru Cabinetul Dragnea II. Tudose sigur nu ştie", susţine liderul liberal. 

În opinia Ralucăi Turcan, scrie Agerpres, Guvernul trebuie să renunţe şi la alte măsuri, pe lângă impozitul pe cifra de afaceri sau taxa de solidaritate. "Dar rămâne întrebarea: de ce şi-au mai dat jos propriul Guvern pentru nerespectarea programului de guvernare I în condiţiile în care acum demonstrează zilnic că nici noul program de guvernare nu va fi respectat?!", conchide prim-vicepreşedintele PNL. 

Marţi, premierul Mihai Tudose a declarat că Executivul nu va introduce taxa de solidaritate. "Concluzia astăzi este că putem să o trecem (taxa de solidaritate - n.r.) la discutate şi uitate. (...) Era prea mare deranjul, dacă vreţi", a explicat prim-ministrul. 

Totodată, Mihai Tudose a precizat că taxele de genul CAS, CASS vor continua să fie plătite de angajator. "Cele două taxe (CAS şi CASS - n.r.) vor rămâne pe modelul actual. Toate taxele de genul acesta, CAS, CASS, vor fi plătite de angajator", a mai spus premierul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel