Tulcea: Demersuri pentru decolmatarea unor canale din Deltă, iniţiate de autorităţi

[] []

15 mai 2019 / 18:02
Salveaza PDF Comentarii

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Tulcea a adoptat miercuri o hotărâre privind necesitatea executării în regim de urgenţă a unor lucrări de decolmatare a unor canale pentru a putea asigura accesul populaţiei în localităţile din comuna C.A. Rosetti.

Potrivit hotărârii CJSU, cele două canale care trebuie decolmatate, Letea şi Sidor, au o lungime totală de 6,211 kilometri, iar costul lucrării este de 4.006.703 lei. 'Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va demara, în regim de urgenţă, procedurile necesare obţinerii fondurilor ce vor avea ca destinaţie efectuarea lucrărilor de decolmatare', se arată în hotărârea adoptată de membrii CJSU.

La finele lunii trecute, Primăria comunei C.A. Rosetti a solicitat sprijinul autorităţilor naţionale, susţinând că de mai mulţi ani populaţia care locuieşte în satul Letea ajunge cu dificultate în localitate, din cauza canalelor care se colmatează. Potrivit autorităţii comunale din Delta Dunării, anul trecut, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a semnalat că nu mai poate ajunge în localitatea respectivă din cauza nivelului scăzut al apei de pe canale. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26