Tudorel Toader: Nu am pârghiile necesare pentru a verifica înregistrările șefei DNA

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a venit cu precizări referitoare la înregistrările procurorului-șrf la DNA, Laura Codruța Kovesi. 

"Justiția este și trebuie să fie un serviciu de interes public. În al doilea rând, faptul că Justiția se înfăptuiește și trebuie să se înfăptuiască în raport cu binele public. Binele public nu este o frază, binele public  este o cerință, exigență a statului, iar în al treilea rănd, potrivit Constituției, at. 138, procurorii și desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției, ceea ce nu înseamnă că ministrul Justiției interferează cu modul de soluționare al dosarului", a declarat luni, Tudorel Toader.

Referitor la înregistrările apărute în presă cu Codruț Kovesi,  ministrul Justiției a declarat că: Nu am părghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea înregistrărilor, veridicitatea  informării conținutului acelor înregistrări. Ce pot face eu ca ministrul Justției este acea că voi aștepta să se facă orele 8,30, când va începe programul, când voi chema de la direcția de resprt și vom sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor înregistrări. Dacă IJ nu are instrumentele verificării autenticității  înregistrărilor, evident vom găsi celelalte soluții legale procedurale, inclusiv prin expertizele tehnice".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel