Tudorel Toader, declaraţii de ULTIMĂ ORĂ

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut, luni, 7 august, declaraţii, după ce în cursul dimineţii a postat un mesaj pe Facebook preluat de presă.

„Am făcut un enunţ cu valoare de principiu. Nu uitaţi că regulamentul de organizare – funcţionare a Comisiei Parlamentare a trecut inclusiv prin controlul de constituţionalitate. (...) Loialitatea constituţională, regulă generală, valabilă pentru orice persoană invitată sau citată, persoană care nu poate să afecteze buna desfăşurare a comisiei. Nu m-am referit la cineva anume. Valabil pentru orice persoană, indiferent de rang, funcţie, demnitate”, a spus Tudorel Toader, în faţa jurnaliştilor.

Pe 11 august va fi gata auditul de la DNA, a anunţat ministrul Toader. "Pe 11 august ar trebui să se încheie controlul Inspecţiei Judiciare. Ministrul Justiţiei are două căi de a face un control de fond la Ministerul Public. Una e ca el să numeasca procurorii, obiectivele controlului şi graficul. O altă procedură, la care eu am apelat, a fost aceea de a mă adresa Inspecţiei Judiciare", a spus Toader.

Amintim mesajul publicat pe Facebook: ”Loialitatea constituțională, constând în atașamentul față de regulile, principiile și valorile constituționale, exclude orice acțiune sau inacțiune de natură să afecteze activitatea unei comisii parlamentare!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel