Trump-Zelenski, convorbire telefonică. Un consilier de la Casa Albă a încercat să secretizeze conversaţia

Donald Trump
Donald Trump

Un consilier al lui Donald Trump a recomandat restrângerea accesului la conversaţia cu şeful statului ucrainean care a declanşat actuala procedură de destituirea a preşedintelui american, potrivit mărturiei sale în faţa Congresului făcută publică sâmbătă, notează AFP.

Timothy Morrison, un specialist de la Casa Albă în probleme Ucrainei, a declarat Congresului că a realizat imediat caracterul extrem de sensibil al apelului telefonic între Donald Trump şi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la 25 iulie.

În acest apel, al cărui transcript a fost în cele din urmă publicat de Casa Albă la sfârşitul lui septembrie, Donald Trump i-a cerut omologului său să ancheteze asupra democratului Joe Biden, bine plasat pentru a-l înfrunta la prezidenţialele din 2020.

Conversaţia se află în centrul procedurii de destituire declanşate de democraţi, care îl acuză de omul de afaceri republican că a abuzat de prerogativele sale prezidenţiale.

Apelul a fost făcut public

"Am recomandat (...) să se restrângă accesul" la transcrierea exactă a conversaţiei, a declarat Timothy Morrison. El a adăugat însă că nu a detectat nimic în neregulă în această discuţie telefonică.

Apelul a fost făcut public în septembrie după intervenţia unui avertizor de integritate.

Mărturia lui Timothy Morrison "arată că apelul telefonic al preşedintelui Trump la 25 iulie cu preşedintele ucrainean Zelenski a declanşat imediat semne de alarmă peste tot în Casa Albă", a afirmat într-un comunicat congresmanul democrat Adam Schiff care conduce ancheta împotriva lui Donald Trump, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel