Trump, victorie la Curtea Supremă. Neil Gorsuch a depus jurământul

Judecătorul conservator Neil Gorsuch, nominalizat de președintele Donald Trump în luna ianuarie și confirmat vineri de Senat, a depus jurământul luni în cadru unei ceremonii la Casa Albă, devenind al nouălea membru al Curții Supreme a SUA, transmite Reuters și DPA.

Neil Gorsuch a depus jurământul într-o ceremonie desfășurată în aer liber, în Grădina cu trandafiri de la Casa Albă, în prezența soției sale, a celorlalți membri ai Curții Supreme și a președintelui Donald Trump. Acesta a remarcat că decorul și ziua de primăvară au oferit 'un fundal perfect' pentru această 'ocazie remarcabilă pentru democrația noastră'.

Ceremonia de la Casa Albă a fost precedată de depunerea jurământului constituțional de către Gorsuch la sediul Curții Supreme, în prezența celorlalți judecători.

Numirea lui Gorsuch constituie cea mai mare victorie politică a președinției lui Trump și reface majoritatea conservatoarea de 5-4 la Curtea Supremă, una din promisiunile de campanie ale miliardarului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel