Trump, în război total. Mesaj amenințător: Se va schimba radical!

Darius Muresan / 24 mai 2018 / 10:36 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Preşedintele american, Donald Trump, a atenţionat că lucrează la un plan pentru a reduce ajutorul SUA pentru ţările despre care spune că nu fac nimic pentru a-i opri pe membrii bandei criminale MS-13 să ajungă ilegal în Statele Unite, relatează Reuters.

"Analizăm întreaga noastră structură de ajutor. Se va schimba radical", a spus Trump la o masă rotundă despre ameninţarea reprezentată de această bandă violentă.

MS-13, sau banda Mara Salvatrucha, a fost fondată în Los Angeles în anii '80 parţial pentru a-i proteja pe imigranţii din El Salvador, iar de atunci s-a dezvoltat într-o organizaţie criminală transfrontalieră extinsă.

Are 30.000 de membri în întreaga lume şi 10.000 în SUA, conform Departamentului de Justiţie al SUA.

Trump a făcut din lupta împotriva acestei bande un punct central în eforturile sale de a opri afluxul de imigranţi ilegali care ajung în SUA.

Săptămâna trecută, i-a catalogat drept "animale" pe membrii bandei, fiind criticat de democraţi şi de guvernul mexican.

Miercuri, el şi-a apărat această descriere.

Nu a dat detalii despre plan

"I-am numit 'animale' data trecută şi am fost criticat. S-a spus: 'Sunt şi ei oameni'. Nu sunt oameni. Sunt animale", a reafirmat Trump la evenimentul de miercuri, care a avut loc în comunitatea Bethpage din Long Island, New York.

Liderul de la Casa Albă nu a oferit detalii despre planul său de reducere a finanţările pentru ţările de unde provin membrii bandei MS-13, dar a precizat că sancţiunile vor fi ample. El nici nu a numit vreuna din ţările potenţial vizate.

"Vom crea ceva prin care de fiecare dată când vine cineva dintr-o anumită ţară, vom tăia o sumă destul de mare de bani", a spus el.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24