Trump, în război total. Mesaj amenințător: Se va schimba radical!

Preşedintele american, Donald Trump, a atenţionat că lucrează la un plan pentru a reduce ajutorul SUA pentru ţările despre care spune că nu fac nimic pentru a-i opri pe membrii bandei criminale MS-13 să ajungă ilegal în Statele Unite, relatează Reuters.

"Analizăm întreaga noastră structură de ajutor. Se va schimba radical", a spus Trump la o masă rotundă despre ameninţarea reprezentată de această bandă violentă.

MS-13, sau banda Mara Salvatrucha, a fost fondată în Los Angeles în anii '80 parţial pentru a-i proteja pe imigranţii din El Salvador, iar de atunci s-a dezvoltat într-o organizaţie criminală transfrontalieră extinsă.

Are 30.000 de membri în întreaga lume şi 10.000 în SUA, conform Departamentului de Justiţie al SUA.

Trump a făcut din lupta împotriva acestei bande un punct central în eforturile sale de a opri afluxul de imigranţi ilegali care ajung în SUA.

Săptămâna trecută, i-a catalogat drept "animale" pe membrii bandei, fiind criticat de democraţi şi de guvernul mexican.

Miercuri, el şi-a apărat această descriere.

Nu a dat detalii despre plan

"I-am numit 'animale' data trecută şi am fost criticat. S-a spus: 'Sunt şi ei oameni'. Nu sunt oameni. Sunt animale", a reafirmat Trump la evenimentul de miercuri, care a avut loc în comunitatea Bethpage din Long Island, New York.

Liderul de la Casa Albă nu a oferit detalii despre planul său de reducere a finanţările pentru ţările de unde provin membrii bandei MS-13, dar a precizat că sancţiunile vor fi ample. El nici nu a numit vreuna din ţările potenţial vizate.

"Vom crea ceva prin care de fiecare dată când vine cineva dintr-o anumită ţară, vom tăia o sumă destul de mare de bani", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel