Trump, deportări imigranți. Costuri de sute de miliarde de dolari

Planul președintelui american Donald Trump de a crește semnificativ numărul de deportări provoacă temeri în rândul imigranților din SUA și ar putea costa miliarde de dolari, relatează publicația Newsweek, citată joi de agenția de presă MIA.

Această inițiativă agresivă a noului lider de la Casa Albă ar putea semăna panică și printre oficialii americani implicați în elaborarea bugetului federal, care vor trebui să ia în calcul acum alocarea unor fonduri suplimentare pentru remunerarea personalului și infrastructura aferentă, așa cum relevă două memorandumuri elaborate marți de ministrul securității naționale din SUA, John Kelly.

Aceste sume se vor adăuga celor 21 de miliarde de dolari ce reprezintă costurile estimate ale construirii unui zid la frontiera cu Mexicul.

Într-un raport publicat anul trecut, Ben Gitis, expert în cadrul grupului de reflecție American Action Forum, estima că deportarea în termen de doi ani (așa cum a propus Donald Trump în campania electorală de anul trecut) a celor circa 11 milioane de imigranți din SUA, care nu dețin documente de ședere legale, ar costa între 400 și 600 de miliarde de dolari, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel