Trump, apel către toate statele: S-ar ridica întrebarea

Președintele SUA, Donald Trump, a făcut apel către toate statele americane să coopereze cu comisia de investigare a fraudelor electorale, care s-a întrunit pentru prima dată miercuri, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Fraudele electorale "anulează votul cetățenilor care respectă legea și subminează democrația. Nu putem permite să se întâmple asta", a declarat Trump în debutul reuniunii Comisiei consultative prezidențiale privind integritatea alegerilor, condusă de vicepreședintele Mike Pence. 

     
Luna trecută, a izbucnit o controversă de proporții când vicepreședintele acestei comisii, Kris Kobach, secretarul de stat din statul Kansas și un apărător înfocat al înăspririi legilor privind imigrația și identificarea alegătorilor, a cerut statelor informații despre alegători, incluzând nume, ultimele cifre ale Numărului de Securitate Socială, adrese, date de naștere, afiliere politică, condamnări și participarea la alegeri în trecut. Unele state au refuzat, iar altele au anunțat că trebuie să studieze dacă pot furniza datele cerute.

"Dacă unul din state nu vrea să facă cunoscute informațiile cu privire la alegători, se ridică întrebarea de ce se teme", a punctat miercuri Trump. 
  
Studiile au arătat că frauda electorală este rară în alegerile din SUA. Totuși, anul trecut, Trump a acuzat, fără dovezi, că milioane de persoane au votat ilegal în alegerile prezidențiale din noiembrie. El a câștigat Colegiul Electoral, care contabilizează victoriile în statele federale și determină câștigătorul prezidențial, dar a pierdut votul popular în favoarea adversarei sale democrate, Hillary Clinton.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel