Tricolor pentru Prut. „Români, Petreceți Prutul!"

Tricolor de 100 de metri peste Prut în ultima noapte dintre ani.

Autoritățile de poliție și pază a frontierei din România și Republica Moldova au avizat favorabil evenimentul care va avea loc în după-amiaza zilei de Revelion, în localitatea Fălciu din județul Vaslui.

”Publicul larg este așteptat să sărbătorească în cel mai ingenios mod intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918. Sub deviza „Români, Petreceți Prutul!", mii de participanți din România și Republica Moldova sunt așteptați duminică începând cu ora 14:00 în dreptul podului feroviar peste râul Prut. Anul Nou 2018 va fi sărbătorit la Fălciu prin desfășurarea unui tricolor în lungime de 100 de metri care va acoperi simbolic distanța care separă cele două state. Locul în care se petrece evenimentul are la rândul său o puternică încărcătură emoțională pentru participanți, fiind unul dintre punctele în care s-au organizat primele Poduri de Flori între România și Republica Moldova, pe data de 6 mai 1990”, se arată într-un comunicat al platformei unioniste Acțiunea 2012, remis către DC News.

„Mișcarea unionistă i-a obișnuit de-a lungul anilor pe simpatizanții Unirii cu evenimente memorabile și mereu ne bucurăm de o largă participare, însă acțiunea de Revelion iese în evidență prin entuziasmul cu care primim confirmări de înscriere la întinderea tricolorului de 100 de metri. Românii de pe ambele maluri ale Prutului vor fi împreună în noaptea dintre ani, iar prima secundă din Anul Centenar ne va găsi uniți. Mulțumim autorităților de stat de la București și Chișinău pentru colaborarea instituțională", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Tricolorul va începe să fie desfășurat de pe malul vasluian al Prutului, urmând să fie preluat dincolo de jumătatea podului de participanții din Republica Moldova. După ce drapelul național va fi din nou împăturit cu respectul cuvenit, unioniștii vor celebra Revelionul printr-un spectacol de artificii în aer liber, recitaluri artistice de muzică populară și o masă bogată în bucate tradiționale la Casa de Cultură din Fălciu.

Înscrierile pentru Revelionul unionist se pot face online pe www.unire2018.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel