Trei deșeuri din bucătărie care valorează aur. Nu le arunca! Reciclează-le și economisește un pumn de bani

Trei deșeuri din bucătărie care valorează aur. Nu le arunca! Reciclează-le și economisește un pumn de bani. Sursa foto: freepik.com
Trei deșeuri din bucătărie care valorează aur. Nu le arunca! Reciclează-le și economisește un pumn de bani. Sursa foto: freepik.com

Știm cu toții că zațul de cafea este un deșeu, care nu trebuie aruncat. De fapt, el poate fi reutilizat în atât de multe moduri diferite.

Cu toate acestea, zațul de cafea nu este singurul care merită menționat. Trei deșeuri din bucătărie valorează aur curat, de aceea nu trebuie aruncate. Când gătești, deseori arunci cojile legumelor și a fructelor. De astăzi perspectiva ta s-ar putea schimba.

Multe dintre aceste deșeuri pot fi utile nu numai în bucătărie, ci și pentru curățarea casei. Îți arătăm care sunt cele mai utile și cum să le folosești, în loc să le arunci.

Secretele medicinei tradiționale: iată câteva medicamente naturiste care sunt în fiecare bucătărie

Cojile de morcovi. Când gătești morcovi, evident că, de obicei, îi cureți de coajă. Și imediat arunci cojile la gunoi.  Totuși,  faci o greșeală gravă. Cojile de morcov pot deveni de fapt un ingredient foarte valid pentru multe preparate diferite. Spălate bine, cojile de morcov pot îmbogăți aluatul pentru paste sau pot aromatiza supele. Există atât de multe modalități utile și creative de a le reutiliza în bucătărie și ar fi  păcat să le arunci.

Tort de ciocolată, în cuptorul cu microunde, gata în 3 minute. Desertul îi va cuceri pe toți


Cojile de cartofi. Un alt rest foarte util sunt cojile de cartofi. Le poți folosi în bucătărie pentru a prepara chipsuri, asezonând-le cu ulei de măsline, sare, praf de usturoi și boia. Dă-le apoi în cuptor pentru 20 de minute. Vor deveni un adevărat răsfăț!

Cu toate acestea, le poți folosi și pentru a curăța casa. De exemplu, cojile de cartofi sunt grozave pentru spălarea cratițelor și oalelor sau chiar a grătarului. În plus, le poți folosi chiar și pentru a  curăța șemineul. Pentru a face acest lucru, va trebui, mai întâi, să le usuci. Vor fi excelente pentru îndepărtarea celor mai superficiale reziduuri de funingine. În cele din urmă, le poți folosi ca parte a compostului pentru a fertiliza plantele. Așadar, sunt cu siguranță un rest foarte util!

Ai gustat vreodată spaghete cu lămâie? Iată o rețeta ușoară și super delicioasă

Cel mai util deșeu este, fără îndoială, laptele expirat. Toată lumea îl aruncă, dar în realitate poate fi folosit în multe și foarte valide moduri. Spre exemplu, diluat cu apă, laptele poate fi folosit f pentru a uda plantele. Astfel le vei furniza plantelor minerale și vitamine.

Laptele este excelent pentru îndepărtarea petelor de pe țesături și fețele de masă. Îl poți folosi pentru a îndepărta petele de vin, de cerneală sau chiar de ulei. Încălzește laptele apoi, folosind un burete,  șterge pata. Vei vedea că petele se vor estompa în cel mai scurt timp.

De asemenea, îl poți folosi pentru a lustrui tacâmurile de argint. Astfel, furculițele, lingurile și multe alte ustensile utile vor fi strălucitoare fără a cheltui mulți bani. În fine, laptele expirat este ideal și pentru curățarea obiectelor din piele. 

Gospodinele cu experiență adaugă un ingredient secret în carnea tocată pentru chiftele

După cum tocmai ați văzut, există multe motive foarte întemeiate pentru a nu arunca toate resturile din bucătărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel