Traseu de sanie de vară pe pârtia de schi din staţiunea Covasna

Autorităţile locale din staţiunea Covasna au început demersurile pentru realizarea unui traseu de sanie de vară pe un tronson al pârtiei de schi din localitate, în scopul diversificării ofertei turistice.

Primarul staţiunii Covasna, Gyerő József a declarat vineri, pentru Agerpres, că este vorba despre un teren aflat în partea de jos a pârtiei, folosit în sezonul de iarnă ca pârtie de schi pentru începători şi pârtie de săniuş, cu o diferenţă de nivel de aproximativ 50 de metri, unde va fi amplasată o instalaţie de tracţiune a saniei în amonte, precum şi o pistă de coborâre cu o lungime de aproximativ 500 de metri, care va avea mai multe viraje adaptate la configuraţia terenului.

Practic, va fi realizată o linie de urcare şi una de rulaj pe care săniile vor coborî în serpentine de la cota 665 metri până la cota 620.

Primarul Gyerő József a menţionat că investiţia se va cifra la aproape 1,5 milioane de euro şi va fi realizată fie din bugetul local, cu sprijinul Consiliului Judeţean, fie din fonduri de la bugetul de stat, fie printr-un parteneriat public-privat.

Gyerő József a mai spus că realizarea acestui proiect va aduce beneficii atât pentru turişti, cât şi pentru localnici, deoarece va completa oferta de petrecere a timpului în aer liber.

"Pentru sezonul de iarnă există patinoarul şi pârtia de schi, care, din cauza altitudinii destul de reduse la care este amplasată staţiunea, nu este întotdeauna funcţională. Noi facem eforturi să putem asigura condiţii bune de schi, chiar dacă nu este rentabil din punct de vedere financiar, deoarece considerăm că beneficiile nu se cuantifică doar în bani (...) Pentru sezonul de vară, în afară de drumeţii în aer liber staţiunea nu oferă alte variante, prin urmare realizarea saniei de vară, care ar putea fi funcţională tot timpul anului, va dezvolta oferta de agrement şi petrecere a timpului liber (...) În consecinţă, va creşte numărul turiştilor care vor vizita în staţiunea, va creşte gradul de ocupare a spaţiilor de cazare şi, implicit, atractivitatea a staţiunii, în ansamblul ei", a declarat Gyerő József.

Potrivit autorităţilor locale, astfel de sănii de vară mai există la Buşteni şi la Cluj, iar în curând va fi construită una şi în staţiunea Borsec. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel