Un bărbat de 36 de ani a primit o inimă nouă la spitalul din Târgu Mureș

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Suceava a primit o inimă nouă la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. Acesta este al doilea transplant pe cord din acest an din ţară. 

"Am avut bucuria să efectuăm încă o intervenţie de transplant cardiac, spun bucuria pentru că am reuşit cu această ocazie să salvăm viaţa unui pacient de 36 ani, din judeţul Suceava, un pacient pe care-l avem în evidenţă din 2012, de la vârsta de 28 ani, cu o insuficienţă cardiacă progresivă şi care de aproximativ doi ani este pe lista de transplant de urgenţă. A trebuit să aştepte doi ani, dar iată că a venit un cord foarte bun, care s-a comportat foarte bine şi suntem mulţumiţi să anunţăm că intervenţia a reuşit, a durat aproximativ cinci ore şi jumătate. Pentru moment suntem mulţumiţi de evoluţia pacientului, sperăm ca în câteva zile să poată fi transferat pe secţie şi aici să urmeze tratamentul specific", a declarat dr. Horaţiu Suciu, conform Agerpres. 

Mulţi pacienţi în aşteptare

"Pe lista de aşteptare sunt mulţi pacienţi în continuare şi, aşa cum am mai menţionat, este vorba de o listă care este în permanentă schimbare. Unii pacienţi ies de pe listă fiind transplantaţi sau, din păcate, uneori pierdem pacienţi prin deces şi alţii se adaugă permanent, pentru că aceste afecţiuni au o prevalenţă din ce în ce mai mare. Putem observa în practica clinică un număr tot mai mare de pacienţi, în special tineri, care se prezintă cu semne de disfuncţie cardiacă şi acest lucru nu face decât să ne convingă să continuăm această activitate. Pentru că transplantul cardiac este singura metodă, să-i spunem aşa, de vindecare a acestor pacienţi", a punctat dr. Horaţiu Suciu.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant, donatorul este un tânăr de 28 ani, care fusese internat din noaptea de 12 ianuarie cu un traumatism craniocerebral la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat în moarte cerebrală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel