Tort Medovik. Rețeta originală cu miere și smântână

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Tortul Medovik face senzație printre "iubitorii de dulce". Iată cum se prepară acest delicios desert cu miere și smântână.

Ingrediente

Pentru foile de aluat

- 5 ouă
- 650 de grame de zahăr
- 750 de grame de făină, plus ceva mai multă pentru presărare
- 4 linguri de miere de albine
- 3 linguri unt (82% grăsime)
- două linguri de praf de copt 

Pentru umplutură

- 700 de grame de smântână
- 200 de grame de zahăr

Cum se prepară

Pregătiți un bol și o cratiță pentru bain-marie. Bolul trebuie să încapă în cratiță fără să ajungă la fund. Adăugați ouăle, untul și 415 grame de zahăr în castron și amestecați cu ajutorul unui mixer timp de aproximativ trei minute, până când acestea devin deschise la culoare și spumoase. Apoi, adăugați mierea de albine și praful de copt și continuați să amestecați. Ulterior, amestecați și cele 375 de grame de făină.

Turnați apă în cratiță până când aceasta ajunge la o înălțime de 3 sau 4 centimetri, după care puneți bolul în cratiță. Puneți tigaia pentru bain-marie pe aragaz până când începe să fiarbă apa. Apoi, acoperiți cu un capac și lăsați aluatul în bolul pus în apă clocotită, timp de 20 - 25 de minute, dar amestecând din când în când. După aceea, scoateți bolul din cratiță sau tigaie. Apoi, adăugați restul de făină în bol și amestecați bine.

Presărați suprafața de lucru cu făină, întoarceți bolul cu aluat pe suprafața presărată cu făină, iar apoi frământați până când obțineți un aluat omogen. Modelați aluatul în formă de rulou. Apoi, împărțiți-l în 8 sau 12 bucăți de aceeași mărim. Dacă alegeți să îl împărțiți în 8 bucăți veți obține un tort cu diametrul de 30 de centimetri. Însă, dacă veți alege să îl împărțiți în 12 bucăți veți obține un tort cu diametrul de 23 de centimetri. În cele din urmă, rulați fiecare bucată în câte o bilă.

Setați cuptorul să se preîncălzească la 200 de grade. Presărați generos suprafața de lucru cu făină. Frământați bilele de aluat pe suprafața de lucru presărată cu făină, modelându-le din nou în bile, acoperindu-le bine pe fiecare în parte cu făină. Acoperiți-le cu o cârpă curată și umedă.

Așezați o bilă de aluat pe o bucată de hârtie pergament și întindeți-o într-un cerc de dimensiunea dorită (30 de centimetri sau 23 de centimetri), având grijă să o întindeți cu 10 - 20 de milimetri peste dimensiunea dorită. Dacă aluatul este lipicios, presărați-l cu făină.

Așezați un șablon sau un inel de tort pe bucata de aluat rulată și trasați în jurul lui cu un cuțit bine ascuțit. Atenție! Nu tăiați hârtia pergament! După aceea, separați resturile de cercul de aluat, dar nu îl desprindeți de hârtia pergament. Înțepați aluatul cu o furculiță. Nu aruncați resturile de aluat.

Puneți hârtia pergament cu bucata de aluat rulată în cuptorul preîncălzit și coaceți-o timp de 5 până la 8 minute. Scoateți-o din cuptor, lăsați-o să se răcească, apoi desprindeți hârtia pergament. Repetați pași până când ați copt toate straturile de aluat pentru tortul Medovik.

Așezați straturile coapte de aluat unul peste altul. Puneți la cuptor și resturile de aluat. Lasă-le să se răcească complet, apoi mărunțiți-le într-un robot de bucătărie sau zdrobiți-le cu mâna. Într-un alt castron, turnați smântâna și zahărul, mixând timp de două sau trei minute până când zahărul se dizolvă. Însă, atenție! Nu lăsați crema să capete o consistență de unt, bătând-o prea mult timp.

Așezați primul disc de aluat pe o farfurie și acoperiți-l cu 4 - 8 linguri (în funcție de mărimea prăjiturii) de cremă. Întindeți-o ușor și în mod uniform, astfel încât toată suprafața aluatului să fie complet acoperită. Așezați următorul disc de aluat peste stratul de cremă, dar fără a-l apăsa.

Repetați procesul până când toate discurile de aluat au fost suprapuse și acoperite cu glazura de smântână. Întindeți glazura și pe părțile laterale ale tortului. Pentru a orna tortul, presărați-l pe toate părțile cu resturi de aluat sfărâmate.

Înainte de servire, lăsați tortul Medovik timp de două ore la temperatura camerei, apoi lăsați-l la frigider pentru cel puțin cinci ore, dar cel mai bine peste noapte.

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel