Toader, revocare Lazăr. Pop: Explicaţii puerile și necredibile

"Nu există nicio neconcordanță între afirmația din Raportul de evaluare pentru revocarea procurorului general și actul propriu-zis privind rezoluția de clasare a dosarului penal ce îl viza pe Klaus Iohannis. Augustin Lazăr a recunoscut public că acea rezoluție a existat în dosarul său", susţine senatorul PSD Liviu Pop.

Senatorul PSD Liviu Pop apreciază că ministrul justiţiei a spus foarte clar că există O REZOLUȚIE la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr. Nu s-a menționat nicăieri afirmația că acea rezoluție ar fi fost semnată sau emisă de Augustin Lazăr.

Paragraful se afla la pagina 15 a raportului: ,,Nu cunoaştem dacă motivul acestei scăpări (lipsa evaluării) are vreo legătură cu faptul că în dosarul de candidatura al actualului procuror general era tocmai o rezoluţie de clasare care privea preşedintele României în funcţie. Am luat act de documentele pe care le-am identificat la Ministerul Justiţiei.”

Prin urmare, nu este nicio neconcordanță între afirmațiile ministrului din raport și documentul propriu-zis care s-a aflat la dosar și a cărui existență a fost confirmată de Augustin Lazăr, punându-l pe seama unei erori de „grefă”.

Se speculează asemănarea de nume dintre Augustin Lazăr și procurorul care a semnat respectiva rezoluție, Cristian Lazăr, pentru a se induce impresia că ministrul ar fi făcut o confuzie de nume. Explicațiile actualului procuror general, Augustin Lazăr, pentru a explica prezența acelei ordonanțe de clasare în dosarul său de candidatură, sunt puerile și necredibile, ceea ce arată încercarea acestuia de a-și acoperi propria culpă, a mai declarat senatorul Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel