Toader: ”În trecutul meu profesional se poate uita oricine”. Replica lui Lazăr

Rodica Mitu / 10 apr 2019 / 12:26 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Procurorul general Augustin Lazăr a avut, miercuri, un schimb de replici cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la trecutul lor profesional, acesta din urmă dând asigurări că în trecutul său profesional 'se poate uita oricine'.

Augustin Lazăr a susţinut interviul pentru un nou mandat la şefia Parchetului General în faţa ministrului Justiţiei. După prezentarea făcută de Lazăr, Tudorel Toader l-a rugat pe acesta să răspundă cu privire la recentele 'dezvăluiri' privind cariera sa. „Atât eu cât şi dvs am exercitat înainte de 1989 funcţia de procuror, dar eram la început de carieră, eram foarte tineri şi încercam să ne dăm seama cu ce se ocupa instituţia. În mod cert, nişte procurori tineri nu făceau decât să respecte cadrul legal', a răspuns Lazăr. El a adăugat că şi-a cerut scuze public în numele instituţiei, în replică Toader afirmând că scuzele ar trebui să fie în nume personal.

'În trecutul meu profesional se poate uita oricine', a adăugat Toader, în timp ce Lazăr a replicat: 'Şi în al meu!'.

Amintim că, marţi, procurorul general Augustin Lazăr a exprimat 'scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară'.  

 

VEZI ȘI: Lazăr, Drilea, Scutea şi Horodniceanu, interviu în fața lui Toader pentru funcția de procuror general – LIVE TEXT + video

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26