Toader: ”În trecutul meu profesional se poate uita oricine”. Replica lui Lazăr

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Procurorul general Augustin Lazăr a avut, miercuri, un schimb de replici cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la trecutul lor profesional, acesta din urmă dând asigurări că în trecutul său profesional 'se poate uita oricine'.

Augustin Lazăr a susţinut interviul pentru un nou mandat la şefia Parchetului General în faţa ministrului Justiţiei. După prezentarea făcută de Lazăr, Tudorel Toader l-a rugat pe acesta să răspundă cu privire la recentele 'dezvăluiri' privind cariera sa. „Atât eu cât şi dvs am exercitat înainte de 1989 funcţia de procuror, dar eram la început de carieră, eram foarte tineri şi încercam să ne dăm seama cu ce se ocupa instituţia. În mod cert, nişte procurori tineri nu făceau decât să respecte cadrul legal', a răspuns Lazăr. El a adăugat că şi-a cerut scuze public în numele instituţiei, în replică Toader afirmând că scuzele ar trebui să fie în nume personal.

'În trecutul meu profesional se poate uita oricine', a adăugat Toader, în timp ce Lazăr a replicat: 'Şi în al meu!'.

Amintim că, marţi, procurorul general Augustin Lazăr a exprimat 'scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară'.  

VEZI ȘI: Lazăr, Drilea, Scutea şi Horodniceanu, interviu în fața lui Toader pentru funcția de procuror general – LIVE TEXT + video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel