Titus Corlăţean: câţiva, care primesc bani, se bucură, majoritatea din diaspora este nemulţumită de actuala Putere

Singurul membru al Opoziţiei prezent la Forumul Românilor de Pretutindeni a fost Titus Corlăţean, senator PSD. Corlăţean a avut un schimb de replici cu câţiva susţinători ai PDL, aflaţi în sală. Șeful Comisiei pentru politică externă  ne-a declarat că numai organizaţiile finanţate cu bani de la buget afişează o loialitate fără margini faţă de actuala Putere, în vreme ce o mare parte a invitaţilor a avut o poziţie critică la adresa propunerilor guvernamentale. Întâlnirea cu electoratul din diaspora a fost organizată de guvern, în acest sfârşit de săptămână,  prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Forumul a fost menit să lanseze o strategie naţională în domeniu, proiectul de Lege privind instituirea Zilei Limbii Române şi mai ales proiectul Legii privind  votul prin corespondență. Titus Corlăţean a iniţiat, în 2007, legea pentru sprijinirea românilor de pretutindeni. Această lege prevedea organizarea unui Congres Anual al românilor şi existenţa unui Consiliu, pe lângă Parlament.

”Guvernul a preferat să convoace Forumul şi să-l finanţeze, pentru a controla mai bine manifestarea, ne-a declarat Corlăţean. Astfel, au selectat o parte dintre participanţi pe criteriul loialităţii faţă de PDL, evident, dintre cei pe care actuala Putere îi finanţează. Am observat chiar doi membri ai unui partid politic, care au condus ani buni filialele din Spania ale acestei formațiuni și care acum figurau ca reprezentanţi ai unor ong-uri. De aceea, am fost surprins să constat mult mai puțin entuziasm pentru actuala conducere, faţă de cât se declară. Românii, atât cei din vecinătate, cât și cei din diaspora, au nemulţumiri legate de modul în care îi sprijină Guvernul condus de Emil Boc. Cei care primesc bani de la buget, și fac, de regulă, parte din  filialele partidului, au venit să mulţumească Puterii de la Bucureşti. A existat însă în sală o mare masă de oameni nemulţumiţi, cărora nu li s-a dat cuvântul. Nu au găsit destui fideli cu care să umple sala în care s-a desfăşurat Forumul. Loialii au susţinut votul prin corespondenţă, de la tribună, în vreme ce din sală, românii obişnuiţi strigau că vor fi din nou furaţi! Nu era nici pe departe unanimitatea, ba nici majoritatea pe care o invocă presa portocalie ca fiind de partea PDL, între românii din afară”.

Citeşte şi:

Ponta: “Plecăm din toate funcţiile dacă se adoptă votul prin corespondenţă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel