Tineri imigranți SUA. Donald Trump: programul DACA, probabil MORT

Preşedintele american Donald Trump a apreciat că programul DACA (Deferred Action for Childhood Arrival), care permitea unui număr de circa 690.000 de tineri imigranţi să muncească şi să studieze legal în SUA, aşa-numiţii 'Dreamers', este "probabil mort", informează duminică AFP.

"DACA este probabil mort pentru că democraţii nu îl vor cu adevărat, ei doar vor să vorbească şi să ia de la armata noastră bani de care aceasta are disperată nevoie", a scris duminică pe Twitter preşedintele american. "Eu, în calitate de preşedinte, vreau să vină în Ţara noastră oameni care ne pot ajuta să devenim puternici şi măreţi din nou, oameni care vin prin intermediul unui sistem bazat pe MERIT. Nu mai vrem Loterii! #AMERICA PE PRIMUL LOC", a mai scris Trump într-un al doilea mesaj pe Twitter.

Postările lui Trump intervin după câteva zile de condamnări ferme la nivel mondial ale unor declaraţii pe care miliardarul republican le-ar fi făcut joi într-o întâlnire cu congresmeni americani, la Casa Albă. Potrivit mai multor mijloace de informare în masă şi a martorilor, Trump s-ar fi pronunţat împotriva imigraţiei din "fundături" (shithole countries) precum Haiti, El Salvador sau din ţările africane. Însă Trump a dezminţit faptul că ar fi folosit această expresie, recunoscând totuşi că a recurs la un limbaj "dur".

Miliardarul primise în Biroul Oval mai mulţi senatori, între care republicanul Lindsey Graham şi democratul Richard Durbin, pentru a discuta despre un proiect comun al celor două partide ce vizează limitarea reunificării familiilor şi restrângerea accesului la "Loteria Vizelor - Green Card". În schimb, acordul permite evitarea expulzării a mii de tineri, care au venit în perioada copilăriei în SUA.

În septembrie, Trump a abrogat programul care a permis unui număr de 690.000 de tineri, intraţi ilegal în SUA pe când erau copii, să muncească şi să studieze legal în SUA, fiind protejaţi de posibilitatea expulzării. Trump a dat termen-limită Congresului până la 5 martie pentru a ajunge la un acord, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel