Timmermans, replică în PE, pentru România: Asta nu e o amenințare. Trecut oribil

Descriere foto:

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, că va cere Guvernului din România să continue dialogul.

"În ultimii 30 de ani de viață politică am văzut îndeaproape tot ce s-a întâmplat în România. Îmi aduc aminte cum poporul român a început să se elibereze de un sistem complet corupt. Țara fusese condusă de un dictator extrem de corupt. România a făcut progrese enorme.

Pe ultima 100 de metri a acestui maraton, riscăm să nu trecem linia de sosire. Lupta anticorupție să nu mai poată să fie dată înapoi și statul de drept să fie ireversibil și riscăm să mergem în direcția opusă, să distrugem unele dintre cele mai importante realizări alea poporului român. Românii s-au eliberat de acest trecut oribil. Dacă noi acum vorbim despre aceste lucruri este pentru că ne pasă de ce se întâmplă cu poporul român (...)

Voi continua dialogul cu Guvernul României (...) Miza acestui proces este extrem de mare pentru viitorul Uniunii Europene și la fel de important pentru poporul român. Dacă Comisia trebuie să fie brutal de sinceră, în evaluarea noastră, o vom face. Asta nu e o amenințare. Suntem gardienii tratatelor (...) Cer Guvernului să asculte recomandările pe care i le facem", a declarat Timmermans.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24