Încă un politician a scăpat de dosarul penal

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara (CAT) au dispus, marţi, încetarea definitivă a procesului penal pornit împotriva inculpatului Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş şi actual director la Administraţia Apelor Banat, pentru săvârşirea a două infracţiuni de conflict de interese, după ce anterior acesta fusese condamnat la Tribunalul Timiş la un an şi o lună cu suspendare în legătură cu aceste două infracţiuni. 

Curtea de Apel a menţinut şi decizia de achitare a lui Titu Bojin pentru abuz în serviciu, infracţiune pentru care de asemenea fusese trimis în judecată de către procurorii Parchetului General în cadrul aceluiaşi dosar.

Curtea de Apel Timişoara admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi inculpatul B.T. împotriva sentinţei penale (...) pronunţate de Tribunalul Timiş în dosarul nr.7695/30/2015. Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând cauza (...) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului B.T. pentru săvârşirea a două infracţiuni de conflict de interese (...). Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate, arată Soluţia Curţii de Apel Timişoara, care este definitivă.

Bojin a fost acuzat că şi-ar fi favorizat firma familiei sale prin încheierea unor contracte cu Direcţia Apelor Banat, pe care acesta o conducea la data faptelor. Dosarul respectiv a dus la înlăturarea lui Titu Bojin din funcţia de preşedinte al PSD Timiş, înainte de alegerile locale din 2016, când a fost înlocuit de Sorin Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel