Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Tigrul platanului, pe rufe. Bucureștenii sunt DISPERAȚI

tigrul platanului
tigrul platanului

De când Tigrul platanului a apărut în București, nimeni nu a luat nicio măsură.

O cititoare ne-a semnalat, pe adresa redacției, că până și uscarea rufelor, pe balcon, a devenit o problemă. De ce? Pentru că multe astfel de insecte se așează pe haine, lucru foarte deranjant.

"Vă scriu din Sectorul 6. Nu știu cum este prin alte părți, dar noi suntem invadați de Tigrul platanului. Când pun rufe să usuc pe balcon, în câteva minute apar aceste insecte. Sunt deranjante. Am înțeles că ciupesc și provoacă iritații, din fericire nu am ajuns la această etapă, dar este extrem de deranjant să îți găsești hainele cu Tigrul platanului. Sperăm cu primarul va găsi o soluție. V-am trimis o poză să vedeți cum stă Tigrul platanului pe o pereche de pantaloni. Sunt insecte foarte mici, dar este neplăcut după ce speli rufele să le găsești cu insecte", a scris o cititoare pe adresa redacției DC News.

Pentru a scăpa de Tigrul platanului, autoritățile ar trebui să efectueze acțiuni de aplicare a unui tratament fitosanitar cu diferite insecticide și fungicide împotriva bolilor și dăunătorilor vegetației pe domeniul public. 

[citeste si]

Tigrul platanului este, în primul rând, dușmanul plantelor. Se instalează pe partea inferioară a frunzelor și se hrăneşte cu seva lor. Produce pe partea superioară a frunzelor copacului o decolorare, iar frunzele puternic afectate se ofilesc. În afară de acest aspect, trebuie precizat că dejecțiile insectei degradează spațiile verzi, dar și alte obiecte de sub coroana copacilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel