EXCLUSIV  Tigrul platanului, pe rufe. Bucureștenii sunt DISPERAȚI

Scutaru Cristina / 16 aug 2017 / 10:57 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

De când Tigrul platanului a apărut în București, nimeni nu a luat nicio măsură.

O cititoare ne-a semnalat, pe adresa redacției, că până și uscarea rufelor, pe balcon, a devenit o problemă. De ce? Pentru că multe astfel de insecte se așează pe haine, lucru foarte deranjant.

"Vă scriu din Sectorul 6. Nu știu cum este prin alte părți, dar noi suntem invadați de Tigrul platanului. Când pun rufe să usuc pe balcon, în câteva minute apar aceste insecte. Sunt deranjante. Am înțeles că ciupesc și provoacă iritații, din fericire nu am ajuns la această etapă, dar este extrem de deranjant să îți găsești hainele cu Tigrul platanului. Sperăm cu primarul va găsi o soluție. V-am trimis o poză să vedeți cum stă Tigrul platanului pe o pereche de pantaloni. Sunt insecte foarte mici, dar este neplăcut după ce speli rufele să le găsești cu insecte", a scris o cititoare pe adresa redacției DC News.

Pentru a scăpa de Tigrul platanului, autoritățile ar trebui să efectueze acțiuni de aplicare a unui tratament fitosanitar cu diferite insecticide și fungicide împotriva bolilor și dăunătorilor vegetației pe domeniul public. 

[citeste si]

Tigrul platanului este, în primul rând, dușmanul plantelor. Se instalează pe partea inferioară a frunzelor și se hrăneşte cu seva lor. Produce pe partea superioară a frunzelor copacului o decolorare, iar frunzele puternic afectate se ofilesc. În afară de acest aspect, trebuie precizat că dejecțiile insectei degradează spațiile verzi, dar și alte obiecte de sub coroana copacilor.STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.11