Tibi Uşeriu, primul mesaj după ce a câştigat ULTRAMARATONUL 6633 Arctic

Sebastian Florea / 16 Martie 2018 / 09:02 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Tibi Ușeriu a publicat un prim mesaj după ce a câștigat 6633 Arctic Ultra pentru a treia oară consecutiv.

Sportivul originar din Bistrița a fluturat steagul României, după ce a trecut primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra, el fiind singurul român, din patru, care a reuşit să termine cursa de 618 de kilometri, desfășurate în condiții extreme la Cercul Polar.

Tibi Ușeriu, ultramaratonistul campion, a publicat un mesaj emoționant, la scurt timp după câștigarea ultramaratonului.

"Nu contează că unele lucruri se repetă. Ele nu sunt niciodată la fel.
Vă mulţumesc pentru susținere!"

Tibi Ușeriu a parcurs pe jos cei 618 de kilometri, în condiții extreme având de-a face cu temperaturi de până la minus 38 de grade Celsius și de vânt care a suflat la rafală cu aproape 100 de kilometri pe oră. După ce a trecut linia de finish, Tibi Ușeriu a fluturat steagul României, marcat cu emblema Centenarului. Şase din 23 de concurenţi au ajuns la final, mulţi au căzut încă din prima zi.

"Tibi Uşeriu a finalizat ediţia 2018 a maratonului 6633 Arctic Ultra pe primul loc în condiţii de viscol" au anunţat organizatorii 6633 Arctic Ultra.

"A pornit de la start şi dus a fost. Nu l-a mai ajuns nici unul. Aţi văzut prin ce a trecut. Nimeni nu înţelege cum poate, dar poate că nu e nimic de înţeles..." au scris apropiaţi de-ai săi pe facebook, într-o postare cu titlul "Tuktoyaktuk, pământ românesc ! ... a treia oară ".

Cireaşa de pe tort

"Am terminat. Măi, am intrat într-o furtună patru ore, ai de capu’ meu! O fost cât pe ce să mă scoată ăștia! Deci a fost ceva… Vai de capu’ meu! La mișto… A fost cireașa de pe tort. Mă bucur că am terminat-o", a spus Tibi Ușeriu, într-o discuție telefonică, imediat după finiş, pe care apropiații săi au publicat-o pe facebook.

[citeste si]

Anul acesta, traseul a avut de 617 kilometri, iar distanţa pe care concurenţii au fost nevoiţi să o parcurgă pe Ice Road (un fluviu îngheţat) a fost de 280 kilometri, ceea ce a făcut cursa şi mai brutală.

Anul acesta, România a fost reprezentată de patru sportivi la ultramaratonul de la Cercul Polar, considerat cea mai dură cursă din lume. Avram Iancu a fost nevoit să renunțe din cauza unei accidentări. Mai apoi, Levente Polgar şi Florentina Iofcea nu au mai putut continua cursa din cauza furtunii polare.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26