TEORII ALE CONSPIRAŢIEI: Moartea lui Osama bin Laden, film artistic, pregătit de ani de zile

osama
osama

Anunțul morții lui Osama bin Laden a reînviat nu numai puterea electorală a lui Obama, ci și teoriile conspirației. Teoria conform căreia bin Laden era mort de mult, dar se aștepta momentul perfect pentru a face anunțul, este susținută de un număr copleșitor de persoane, inclusiv de oficiali, chiar și americani.

După 11 septembrie s-a pus sub semnul întrebării existența lui bin Laden și rolul său de autor moral al atentatelor. S-a ajuns să se spună că americanii și-au înscenat propriul atentat. Pe același sistem, și spaniolii au ajuns să susțină că nu Osama bin Laden este cel care se află în spatele atentatului din 11 martie 2004. Susținătorii acestei teorii a conspirației sunt, în special, popularii spanioli, care au pierdut alegerile mai ales din cauza gafei de a atribui atentatul grupului terorist ETA, înainte ca acesta să fie revendicat.

Este posibil ca bin Laden să fi fost deja mort și ca anunțul administrației Obama să fie doar o strategie politică în cadrul războiului împotriva terorismului, dar și o armă electorală în favoarea lui Obama în lupta pentru cel de-al doilea mandat. Aceasta este teoria conspirației cu cei mai mulți adepți pe internet.

Osama, liderul „brațului islamic al CIA”

Osama a fost înmormântat la începutul anilor 80 de către CIA în operațiunea cu codul Ciclonul, ca rezistență împotriva invaziei ruse în Afganistan, o operațiune care este responsabilă și de crearea grupului terorist Al Qaeda (informație pe care a confirmat-o chiar Hilary Clinton). Un grup terorist numit și „brațul islamic al CIA”.

Faimoasa legătură dintre familiile Bush și bin Laden

Familiile bin Laden și Bush au o legătură strânsă. Fratele lui Osama bin Laden, Salem, a investit în compania de petrol a lui George Bush tatăl, Arbusto Oil. Reprezentantul financiar al lui George. W. Bush și coleg de armată, James Bath, a fost și reprezentant al lui Salem bin Laden, în Houston. Familia bin Laden a investit în grupul Carlyle în 1994, chiar dacă se pare că Osama fusese dezmoștenit în 1991. În octombrie 2001, familia bin Laden a retras investiția de la Carlyle din cauza conflictelor de interese. George W. Bush fusese membru în consiliul director al organizației, un fond de investiții militare privat care a avut mult de profitat de pe urma războiului. Familia bin Laden a fost scoasă din SUA după atentatul din 2001, în momentele în care era interzisă utilizarea spațiului aerian.

Geronimo, numele de cod al operațunii împotriva lui bin Laden

William Cooper a prezis cu câteva luni înainte de 11 septembrie 2001 că va avea loc un atentat în New York și că Osama va fi inculpat.

De când a început să moară Osama bin Laden?

În 2004, radioul de stat din Iran a anunțat că bin Laden a fost capturat la frontiera dintre Pakistan și Afganistan cu ceva timp înainte.

Președintele pakistanez Pervez Musharraf a spus în 2002 că bin Laden a murit din cauza unei afecțiuni urologice și că ar fi avut nevoie de dializă când era pe teritoriul afgan. În același an oficialul american Dale Watson a spus: „Personal, cred că nu mai este printre noi”.

Un lider taliban a spus pentru Pakistan Observer pe 12 decembrie 2002 că bin Laden a suferit o puternică complicație pulmonară și a murit cu câteva zile înainte.

Fiica lui Osama bin Laden confirmă că tatăl ei a fost împuşcat mortal de forţele americane

Alex Jones a spus într-un program de radio în 2002 că bin Laden a murit din cauza unei boli la rinichi și că a fost congelat pentru a fi folosit înainte de alegerile din 2004. Jones cita un membru al Consiliului de Relații Externe ca sursă și susținea că familia bin Laden ar fi predat corpul lui Osama către CIA. Chiar dacă nu ar fi fost criogenizat, există numeroase persoane care susțin că moartea sa ar fi fost congelată, în așteptarea unui moment propice.

În timpul alegerilor din 2004, CNN difuza informații conform cărora Partidul Democrat ar fi auzit că Bush va folosi corpul lui bin Laden în caz că va fi nevoie de acest lucru pentru a câștiga alegerile.

În 2003, Madeleine Albright spunea pentru Fox News că suspecta că Bush știe unde se ascunde bin Laden și că așteaptă momentul oportun pentru a anunța că a fost prins.

Primul ministru pakistanez, Benazir Bhutto, a spus în 2007 că Osama a fost asasinat de Ahmed Omar Saeed Sheikh, acuzat de uciderea jurnalistului Daniel Pearl. Bhutto a fost asasinat la câteva luni după ce a făcut această afirmație.

Osama ben Elvis

Teoria morții anterioare a lui bin Laden circulă și printre experți și academicieni. Angelo M. Codevilla, responsabilul inteligenței americane din Guvern, profesor la Universitatea din Boston, spunea încă din 2009 că „toate evidențele sugerează că Elvis Presley este mai viu decât Osama bin Laden”. Codevilla își bazează afirmația pe clipurile video în care apare liderul Al Qaeda, care nu sunt altceva, în opinia sa, decât manipulări digitale sau care scot în evidență participarea unui impostor.

Profesorul de la Universitatea Duke și director de studii religioase, Bruce Lawrence spune că, analizând limbajul pe care Osama îl folosește în clipurile video nu pare același personaj dinainte de 11 septembrie.

În cartea sa „Osama Bin Laden: Dead or Alive?”, profesorul la școala de teologie din Claremont California, David Ray Griffin, susține că Osama ar fi murit de o insuficiență renală pe 13 decembrie 2001. Profesorul continuă declarând că înainte de această dată Osama a spus că nu are nimic de-a face cu atentatul din 11 septembrie, dar din 2002, clipurile arată un Osama care acceptă participarea sa într-un război sfânt.

Fostul agent CIA, Robert Baer, a spus pentru Prison Planet în 2008 că este evident că Osama este mort.

O beatificare, doi morți și crearea unei societăți secrete

Coincidență sau nu, 1 mai 2011 a fost ziua morții lui bin Laden, a beatificării Papei Ioan Paul al II-lea, ziua în care s-au împlinit 66 de ani de la moartea lui Hitler și 235 de ani de la crearea societății secrete a Iluminaților din Bavaria.

Guvernul SUA a anunțat că ADN-ul lui Osama bin Laden a fost identificat folosind o mostră de sânge a surorii sale care provinde dintr-un spital din Boston, spital care ar fi negat că sora lui Osama ar fi fost acolo sau că FBI ar fi cerut vreo mostră.

Unele dintre aceste informații se contrazic, dar sunt o parte din teoriile conspirație care au luat naștere în jurul lui Osama bin Laden, și care au fost reluate accelerat în momentul anunțului morții sale.

Citeşte şi:

Osama bin Laden era neînarmat când a fost ucis, iar fotografia cadavrului său este “atroce”

Arabii aşteaptă de la Al-Qaida să instituie Califatul Islamic, care ar urma să fie fondat în 2017 de Osama bin Laden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel