Teodorovici - Iohannis, atac. Replică explozivă din Guvern

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor răspunde acuzelor venite din partea Administrației Prezidențiale pe tema tăierii bugetului. 

Știre în curs de actializare

"Din 2014 și până acum cred că este singura entitate publică căreia i s-a dublat practic bugetul.

Aceste etape eu vi le dau pe baza unui sistem pe care noi îl avem, un sistem de infornmații financiare unde sunt toate sumele trecute de la momentul în care face angajamentul și exact cât cheltui pe fiecare contract la fel de bine se vede pe ore acest lucru.

Am auzit că s-a angajat întreaga sumă la Administrația Prezidențială și pot să vă dau exemplu situația deplasărilor. La deplasări, la această oră, dintr-un buget de aproximativ opt milioane de lei, doar pe deplasări, este doar suma de 2,2 milioane de lei angajată. Cu alte cuvinte nu cred că este niciun fel de problemă ca până la final de an domnul președinte să se deplaseze acolo unde are de deplasări. Iar dacă în șapte luni și jumătate au fost suficiente două milioane de lei, sunt convins că până la cele opt milioane de lei, până la final de an, nu este o problemă să se încadreze domnul președinte în cheltuieli vizavi de deplasări. 

Din 22, 2 milioane de lei pentru bunuri și servicii, avem 7,7 milioane de lei angajate astăzi, să spunem 30%, deci nici pe departe să fie întreaga sumă angajată adică să aibă contracte de achiziție semnate. La capital, din 6,2 milioane de lei pe acest an, plățile sunt făcute la nivelul la 588.000 lei, deci undeva la 9% este execuția la titlurile de capital.

Nimeni nu vrea să taie sau să blocheze vreo activitate a unei instituții publice, cu atât mai mult sau mai puțin a domnului președinte. Sunt bani până la final de an sau cel puțin până la următoarea rectificare din acest an. Dacă există vreo sincopă în cazul oricărei instituții publice nu doar la Administrația Prezidențială putem să alocăm din fondul de execuție al Guvernului sumele pentru ca totul să meargă mai departe. Administrația Prezindențială a trimis o adresă la ora 14.00 și pot să vă dau un detaliu cei de la Administrația Prezindețială introduc în sistemul nostru își creează spațiu pentru angajamente. ", a declarat Eugen Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel